Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

IMG 5731

ВАЖНО: Скуп ће бити одржан 26. септембра, електронским путем, преко платформе Google Meet. Сваки пријављени учесни ће добити по два позива: један за отварање скупа и један за сесију у којој по програму излаже. Упутства за употребу платформе можете пронаћи овде

НОВО: КЊИГА РЕЗИМЕА И ПРОГРАМ СКУПА!

XII научни скуп младих филолога, који ће се одржати у Крагујевцу у септембру 2020. године, је скуп из серије конференција која својом окренутошћу пре свега младим научницима из области филологије представља јединствен научни догађај на овим просторима, праћен „тематским зборником националног значаја (М45)”.

 

„…верујем да су у вама похрањени сви лепи и дубоки научни замеци који припадају данима који долазе. Клоните се лажних дилема: локално-глобално, ми – они, српско – европско, јер оне су срце идеолошког редукционизма. Баш негде између ових вештачких полова лежи залог вашег научног живота, књижевнотеоријских и лингвистичких авантура. Окрећите се најбољем што су српски језик, књижевност и култура дали и нама и свету; не наседајте на јефтина подметања јефтиних вредности; тешите се искуством немогућег, симболичким смислом који превазилази људску ограниченост.”

„Савети младом научнику”, I Научни скуп младих филолога, 14. фебруар 2009.
Др Драган Бошковић, редовни професор

 

ПРИЈАВЕ СУ ЗАВРШЕНЕ!

Позивно писмо

Први вам је научни скуп?

Честа питања

Инструкције за плаћање котизације

Како ће се ствари одвијати на скупу?

Динамика и рокови

 

ЗБОРНИК

Упутство за припрему радова (рок за достављање радова је 15. јун 2020!)

По одлуци Матичног научног одбора за језик и књижевност Министарства просвете, науке у и технолошког развоја, зборник радова са Научног скупа младих филолога Србије Савремена проучавања језика и књижевности  је „тематски зборник националног значаја (М45)”.

 

„Радови што их доносе две књиге Зборника са Научног скупа младих филолога показују да младалачка жеља за науком и њеним изазовима представља добар мотив за научно усавршавање и напредак. Томе је најбољи показатељ списак учесника првих научних састанака младих филолога: данас, већина њих, у својству стасалих научника, учествује на најзначајнијим националним и међународним скуповима.”

Др Милош Ковачевић, редовни професор

Зборник са прошлогодишњег скупа, књига 1, лингвистика

Зборник са прошлогодишњег скупа, књига 2, књижевност

 

КОНТАКТ

ЛИНГВИСТИКА
Секретар програмско-организационог одбора: 
Слађана Станојевић, асистент
Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

КЊИЖЕВНОСТ
Секретар програмско-организационог одбора: 
Светлана Стевановић, асистент
Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

РЕЦЕНЗИРАЊЕ

Радови поднети за публиковање у Зборнику пролазе процес двоструког анонимног рецензирања. Уз обострану сагласност, могућ је директан контакт аутора и рецензента.

ЗА РЕЦЕНЗЕНТЕ

Рецензентски образац и упутства
Желите да будете рецензент? Контактирајте нас!