Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да погледате изложбу скулптура од отпадног и амбалажног стакла мр Слободана Маринковића, редовног професора на Филолошко-уметничком факултету, која се одржава у оквиру манифестације Европска ноћ музеја у Галерији СУЛУЈ-а (Теразије бр. 26, Београд).

Изложбу можете погледати до 20. маја.

Такође, у оквиру ове манифестације, проф. Маринковић ће одржати радионицу стакла, тј.  почетних захвата у стварању декоративних објеката техником фузије, дана 14. маја 2022. године, од 17 до 22 сата. 

Добро дошли!

 

muzejska manifestacija muzeji za10 suluj slobodan marinkovic umetnik 724x1024   muzejska manifestacija muzeji za10 suluj slobodan marinkovic umetnik autor rada

У четвртак 26. 5. 2022. године на Јутјуб каналу СКЦ-а емитоваће се емисија о култури (ликовни програм) под називом РЕТРОСПЕКТИВА 20/21. Емисија је снимљена поводом прошлогодишње изложбе професора и студената Катедре за унутрашњу архитектуру и премијерног представљања пројекта Излажи/Не излажи и Open space learning classrom/Учионица на отвореном.
За емисију говоре:

Наставници Катедре за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета:  
др ум. Катарина Лончаревић, ванредни професор
др Бојана Пашајлић, доцент
Наталија Богдановић, доцент

Студенти студијског програма Унутрашња архитектура:
Симона Благојевић
Невена Ристић

Foto

Отворен је позив за пријаву студената за радионицу под називом ,,New urban living rooms" која ће се одржати у периоду од 21. маја до 9. јуна 2022. године.

Циљ ове радионице биће да се поново осмисли и дизајнира овај нови тип урбаног салона који је настао након пандемије, који превазилази просторе за потрошњу или комерцијалну експлоатацију, као што су кафићи са столовима и столицама. Дизајн ће сигурно морати да узме у обзир врсту намештаја, али сада то постаје нова дизајнерска прилика која генерише урбани тотем или атрактор, који дефинише или симболизује хибридни простор између дневне собе и улице.

Радионица је отворена за ученике. Број учесника је ограничен. Подстичемо заинтересоване да се пријаве раније путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са кратким информацијама о актуелним студијама и интересовањима.

У оквиру ове радионице студенти са студијског програма Унутрашња архитектура учествују као самостална група под менторством професора Наталије Богдановић, доцента и др Бојане Пашајлић, доцента.

Више информација потражите на линку.

opencallworkshop

Доц. Јелена Рувидић ће, у петак 13. 5. 2022. од 11.30, у учионици 103 на ФИН-у одржати предавање намењено кандидатима за упис на студијски програм Унутрашња архитектура у оквиру акције Отворена врата.

Неопходно је да кандидати са собом понесу цртеже са претходног предавања, цртеже вежби које су радили код куће, комплетан прибор за цртање и папир.

Поводом 20 година постојања Филолошко-уметничког факултета, у Универзитетској галерији, у уторак, 5. априла 2022, отвара се трећа изложба посвећена овом јубилеју.

Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу представља крагујевачкој јавности изложбу под називом Сликарство – 20 година ФИЛУМ-а, која обухвата поставку слика и цртежа Одсека за примењену и ликовну уметност – студијског програма Сликарство. Кроз дела 16 аутора, бивших студената ФИЛУМ-а, свеобухватно је илустрован уметнички рад овог студијског програма кроз претходне две деценије.

Свечано отварање изложбе заказано је за 19 сати, а сви заинтересовани ће изложбу моћи да посете до 5. маја 2022. године.

На свечаном отварању наступиће и студенти Одсека за музичку уметност са програмом:  

Г. Ф. Хендл: Трио соната за две виолине и басо континуо бр. 8, у ге-молу, HWV 393
I Andante
II Allegro
III Largo
IV Allegro
Гудачки ансамбл: Елена Милошевић, Маја Кантар, виолине; Јелена Петровић, виолончело, прва година
класа: мр Јелена Роквић, ванр. проф.

Добро дошли!

Katalog FILUM KONACNO 2 page 0001