Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Ликовно удружење Пигмалион и НЛБ Банка организују изложбу Катарине Недељковић, прву у низу изложби младих сликарки под заједничким називом Figurae Feminae. Отварање ће бити одржано 27. марта 2018. у Галерији НЛБ Банке на адреси Булевар Михајла Пупина 165в, са почетком у 19 часова.

unnamed copy

У оквиру прве међународне манифестације „Дани архитектуре у Крагујевцу” у организацији струковног удружења УРБАНИУМ – Центар за истраживање и одрживи развој архитектуре и урбанизма, расписан је Конкурс за графичко обликовање плаката за промоцију манифестације на тему ИСПОЧЕТКА. Рок за достављање радова је 12. 4. 2018. године. Жири у саставу: Слободан Штетић, председник жирија, редовни професор Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Видан Папић, члан жирија, редовни професор Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Алекса Ђурић, члан жирија, архитекта и представник удружења Урабниум, и Петар Симовић, члан жирија, архитекта и представник удружења Урабниум, изабраће победничко решење. Право учешћа на конкурсу имају студенти и млади професионалци до 35 година. Више о конкурсу и Данима архитектуре видети у приложеном тексту расписа и на званичном сајту манифестације: https://www.daniarhitekturekg.com/.

Изложба Mini Print – Oversize аутора Бојана Оташевића биће отворена у КОНТАКТ Галерији Студентског културног центра у уторак 6. фебруара 2018. године у 20 часова. Изложбу ће отворити Слађа Палчић, историчарка уметности. Овом изложбом Галерија СКЦ започиње излагачку сезону у 2018. години Изложба ће бити отворена до 26. фебруара 2018.  
Бојан Оташевић рођен је у Крагујевцу 1973. године. Дипломирао је графику на Факултету ликовних уметности у Београду 1998,  магистрирао 2001. и докторирао 2014. године код ментора проф. Биљане Вуковић. Члан УЛУС-а од 2000. године. Ванредни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу на Одсеку за примењену и ликовну уметност. Добитник је великог броја признања и награда. Излагао је на више стотина групних изложби у земљи и иностранству.

bojan otasevic veliki prezir 2014

У уторак, 20. фебруара у 19 часова у Универзитетској галерији биће отворена изложба Кратки резови Јелене Шалинић Терзић. Изложба ће бити отворена до 10. марта 2018.

SALINIC pozivnica

На „Балканском архитектонском бијеналу/BALCAN ARCHITECTURAL BIENNALE 2017.” Наталија Богдановић, доцент,  у категорији Архитектонски пројекти добила је два признања – HONORABLE MENTIONS за пројекте:

1. Bogdanović-Djurić: Square and pavilions – Eco-park „Ilina voda” Kragujevac
2. Bogdanovic-Djuric: Faculty-of-Philology-and-Applied-Arts-phase-1, Kragujevac

Више о Балканском архитектонском бијеналу/BALCAN ARCHITECTURAL BIENNALE 2017. и награђенима видети на: 

http://balkanarchitecturalbiennale.rs/bab/2017/12/19/bab2017-grand-prix-award-winners/