Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Ауторска изложба доцента Филолошко-уметничког факултета Лазара Димитријевића ФОНТ – Креација за тржиште биће свечано отворена у среду 28. марта 2018. године с почетком у 19 часова у Универзитетској галерији. Већи део изложбе чиниће презентације декоративних писама за истицање, наслове и краће текстуалне форме. Овом приликом први пут ће бити представљена већина реализованих типографских писама чији је аутор или коаутор.

dimitrijevic pozivnica m

Ликовно удружење Пигмалион и НЛБ Банка организују изложбу Катарине Недељковић, прву у низу изложби младих сликарки под заједничким називом Figurae Feminae. Отварање ће бити одржано 27. марта 2018. у Галерији НЛБ Банке на адреси Булевар Михајла Пупина 165в, са почетком у 19 часова.

unnamed copy

У уторак, 20. фебруара у 19 часова у Универзитетској галерији биће отворена изложба Кратки резови Јелене Шалинић Терзић. Изложба ће бити отворена до 10. марта 2018.

SALINIC pozivnica

У оквиру прве међународне манифестације „Дани архитектуре у Крагујевцу” у организацији струковног удружења УРБАНИУМ – Центар за истраживање и одрживи развој архитектуре и урбанизма, расписан је Конкурс за графичко обликовање плаката за промоцију манифестације на тему ИСПОЧЕТКА. Рок за достављање радова је 12. 4. 2018. године. Жири у саставу: Слободан Штетић, председник жирија, редовни професор Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Видан Папић, члан жирија, редовни професор Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Алекса Ђурић, члан жирија, архитекта и представник удружења Урабниум, и Петар Симовић, члан жирија, архитекта и представник удружења Урабниум, изабраће победничко решење. Право учешћа на конкурсу имају студенти и млади професионалци до 35 година. Више о конкурсу и Данима архитектуре видети у приложеном тексту расписа и на званичном сајту манифестације: https://www.daniarhitekturekg.com/.

Изложба Mini Print – Oversize аутора Бојана Оташевића биће отворена у КОНТАКТ Галерији Студентског културног центра у уторак 6. фебруара 2018. године у 20 часова. Изложбу ће отворити Слађа Палчић, историчарка уметности. Овом изложбом Галерија СКЦ започиње излагачку сезону у 2018. години Изложба ће бити отворена до 26. фебруара 2018.  
Бојан Оташевић рођен је у Крагујевцу 1973. године. Дипломирао је графику на Факултету ликовних уметности у Београду 1998,  магистрирао 2001. и докторирао 2014. године код ментора проф. Биљане Вуковић. Члан УЛУС-а од 2000. године. Ванредни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу на Одсеку за примењену и ликовну уметност. Добитник је великог броја признања и награда. Излагао је на више стотина групних изложби у земљи и иностранству.

bojan otasevic veliki prezir 2014