Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У четвртак, 26.12.2019. године са почетком у 10 часова, у учионици 205 Факултета инжењерских наука одржаће се приступно предавање за кандидате Бојану Пашајлић и Марију Симовић. 

 

Више информација:

Приступно предавање за избор наставника у звање доцента за ужу уметничку област Унутрашња архитектура и индустријски дизајн, по конкурсу објављеном 6. 11. 2019. године (објављено 18. 12. 2019).

У Културном центру ,,Параћин", 3. децембра 2019. године биће отворена изложба Форме ауторки: др Јелене В. Атанасијевић, мр Сање Дрвенице и др ум. Иване Павловић.

FORME Sanja Ivana Jelena page 001

Дана 4. септембра отворена је XIII мeђународна изложба ,,Град музеј железница” у организацији Културног-туристичког центра ,,Стефан Немања" Лапово. Oд приспелих 80 радова излагача из четири државе, одабрано је 58 радова од 37 аутора. Награде су додељиване у три категорије: сликарство, вајарство и фотографија. У саставу жирија била је Ива Андрејевић, мастер примењених уметности и дизајна, Сања Микић мр вајарства и Сања Солунац, мастер примењених уметности и дизајна и визуелна уметница, и том приликом друга награда у области сликарства додељена је др ум. Мишу Филиповцу, доценту на Филолошко-уметничком факултету.
unnamed 1unnamed copy copy copy copy

 

У оквиру активности усмерених на очување и унапређење здравља, Канцеларија за превенцију пушења Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” расписује наградни конкурс за идејно решење плаката на тему „ ЖИВОТ БЕЗ ДУВАНА“.

Конкурс је намењен студентима уметничких факултета, а учествовање је бесплатно. Рок за пријем радова је 16. децембар 2019. год. Радови ће бити селектовани и оцењени од стране стручног жирија. Најбољих 12 радова биће награђено новчаним наградама и заједно са радовима из најужег избора биће коришћени за изложбе, израду промотивних и здравствено васпитних материјала.

Информације о пропозицијама можете видети на плакату.

Контакт особа за додатне информације је Татјана Шљивар  тел. 011/2684-566/лок.178; моб. 063/8416533; имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

 

Плакат

Пријавни формулар 

24. октобар (четвртак) 2019. године у 18 часова, Универзитетска галерија у Крагујевцу

 

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са Галеријом РИМА организује вече сећања на недавно преминулог академика Владимира Величковића, почасног доктора Универзитета у Крагујевцу од 2006. године.

О једном од најеминентнијих српских сликара говориће др Ирина Суботић, проф. емеритус Универзитета у Новом Саду, др Јелена Шалинић Терзић, професорка Филолошко-уметничког факултета, добитница награде за цртеж из Фонда Владимира Величковића и Невена Мартиновић, историчар уметности, кустос Галерије РИМА.

У музичком делу програма наступиће студенткиње Јована Мршуља, флаутискиња и Невена Глигорић, пијанисткиња, у класи проф. Кароља Марочика.

Slika 09102019 01