Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Компанија Агромаркет организује:

Конкурс за посао у Агромаркету у Крагујевцу у оквиру следеће позиције:

  1. Графички дизајнер

На конкурс се могу пријавити:

  • дипломци који су завршили основне академске студије,
  • студенти мастер академских студија,
  • дипломци који су завршили мастер академске студије

са Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу – Студијски програм Графички дизајн

Кандидат ће радити на визуелном идентитету компанија у оквиру компаније Агромаркет. 

Рок за подношење пријава: 3. јул 2019. године

Више информација о овом конкурсу можете наћи на следећем линку.

Изложба фотографија и графика „Прво и друго стање дисања“ Душана Новаковића и мр Милице Антонијевић, ванредног професора на ФИЛУМ-у, биће отворена 6. јуна у 19 часова у уметничком павиљону Галерије савремене ликовне уметности у Нишкој тврђави.

Изложба ће трајати до 24. јуна.

 

pozivnica prvo i drugo stanje disanja nis page 0001

У оквиру наставе на предмету Композиција у форми, под менторством др Јелене Атанасијевића, ванредног професора и Лазара Димитријевића, доцента, студенти мастер студија Ликовних уметности урадили су пројекте/радове који су селектовани за завршну изложбу на Миксер фестивалу у оквиру колективне изложбе Black Box ,,Мртва природа".

Пројекат Black Box део је Миксер фестивала који ове године обележава десет година постојања. Циљ пројекта је да младим уметницима обезбеди простор да се креативно изразе, дају свој допринос критичком дискурсу о најважнијим друштвеним темама и учествују у креирању решења за своју околину. Смештен у контексту Миксер фестивала, пројекат Black Box пружа младим уметницима прилику да се први пут у својој каријери представе публици, афирмишу свој рад и сарађују са неким од најутицајнијих уметника из земље у региона. Поред излагања својих радова на јубиларном 10. Миксер фестивалу, уметници одабрани од стране стручног жирија имаће прилику да учествују у програму фестивала, едукују се и упознају са другим учесницима фестивала и започну своју уметничку каријеру.  Студенти који су представили своје радове у оквиру Black Box изложбе на Миксер фестивалу су: Александар Врндић, Адалета Ватић, Аманда Милетић, Давуд Турковић, Марија Матовић, Владимир Ивановић и Жељко Радовић и њихове радове можете погледати на следећем линку

 

 bbox vizual za objavu fb

У петак, 31. маја 2019. године у 19 часова у изложбеном простору Куће Војновића биће отворена самостална изложба Ожиљци - усмена историја планине др ум. Јелене Шалинић Терзић. 

Изложба ће за посетиоце бити отворена до 14. јуна 2019. године, радним данима од 10 до 19 часова. 

Oziljci el. pozivnica

 

„Златна значка“ Културно-просветне заједнице Србије за 2019. припала је Небојши Савовићу-Несу, доценту, за дугогодишњи допринос у развијању културних делатности - за несебичан, предан и дуготрајан рад. 

Жири у саставу Милован Витезовић, Славенко Салетовић, Урош Дојчиновић, Марија Бишоф и Олга Милојевић доделио је ове године укупно 60 признања уметницима, музичарима, глумцима, сликарима, књижевницима, професорима, новинарима и привредницима из Србије и дијаспоре.

Награда „Златна значка“ Културно-просветне заједнице Србије и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова додељује се од 1976. године за дугогодишњи допринос развијању културних делатности у Србији.

 

Zlatna značka KPZDodela zlatne značke 1