Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Филолошко-уметнички факултет у сарадњи са Заводом за унапређење образовања и васпитања у недељу, 17. јуна организује акредитовани семинар за наставнике музичких школа под насловом „Солфеђо – холандска и српска искуства”. Аутори и реализатори су др Јелена Беочанин, доцент ФИЛУМ-а, и Ида Вујовић, предавач Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија). Место одржавања семинара је Музичка школа „Ватрослав Лисински” у Београду.

Студијски програм Музичка теорија и педагогија Филолошко-уметничког факлтета у Крагујевцу у сарадњи са Заводом за унапређење образовања и васпитања Републике Србије организује предавање Значај музике у развоју деце са посебним потребама, у Свечаној сали Друге крагујевчке гимназије, 23. маја у 12 часова.

Предавање ће одржати др Зорица Поповић, руководилац сектора за за специфична питања предшколског, основног и средњег образовања. predavanje 23 5 2018

ФИЛУМ ансамбл, сачињен од врсних студената Одсека за музику Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, наступиће 11. маја на Међународном фестивалу за савремену музику Nowa muzyka” у Бидгошћу.
Ансамбл је освојио прошле године на Међународном такмичењу „Muzyčne impresje у пољском граду Бидгошћу главну награду – Награду Министарства културе Републике Пољске – као и Награду за најбоље изведено дело пољског композитора, чиме је овај ансамбл постао апсолутни победник тог такмичења. То је био први пут да је један камерни ансамбл студената из Србије освојио тако значајне награде на међународним такмичењима изван региона.

Ансамбл ће на јединствен начин представити своје високо музичко умеће, затим стручност и преданост својих професора на ФИЛУМ-у, али и српско музичко стваралаштво, односно врхунске домете српске музике и уметности, изводећи дела неких од наших најзначајнијих и најоригиналнијих композитора – Љубице Марић, Душана Радића и Исидоре Жебељан – као и дела сјајних композитора млађе генерације – Владимира Трмчића и Драшка Аџића, који је специјално за ту прилику за чланове ФИЛУМ ансамбла компоновао ново дело, чија ће светска премијера бити одржана на концерту 11. маја у Бидгошћу.
Осим концерта, ментор ФИЛУМ ансамбла, проф. др Борислав Чичовачки током фестивала одржаће предавање о новој српској музици.

32169885 2152374331660465 3770181189315330048 o

Одсек за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу организује Дан отворених врата у среду 16. маја 2018. године. Будућим кандидатима омогућена је консултативна настава и пробни пријемни испит за упис на студијске програме Музичка теорија и педагогија, Клавир, Соло певање, Музика у медијима, према следећем распореду:

MУЗИЧКА ТЕОРИЈА И ПЕДАГОГИЈА
16. 5. 2018. у 15.00, СВЕЧАНА САЛА, II КРАГУЈЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА

КЛАВИР
16. 5. 2018. у 10.00, ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ, учионица E6

СОЛО ПЕВАЊЕ
16. 5. 2018. у 13.00, ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ”, учионица бр. 4

МУЗИКА У МЕДИЈИМА
16. 5. 2018. у 13.00, ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ, учионица E6


Добро дошли на Филолошко-уметнички факултет!

Dani otvorenih vrata muzika 1

Концерт студената класа професора клавира Филолошко-уметничког факултета биће одржан 9. маја 2018. у 19 часова у Галерији Народног музеја. Наступају студенти из класа професора: Сање Вукосављевић Миленић, Александре Раденковић, Виолете Васиљевић, Сање Луковац и Јоване Радовановић.

plakati 7 i 9 maja 2