Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Обавештавамо публику да Филолошко-уметнички факултет, због трагедија које су се последњих дана догодиле у Србији, одлаже све концерте заказане за ову седмицу (до 14. маја).

 

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената ФИЛУМ-а, који се организује у Светоуспенском Саборном храму у Крагујевцу, усуботу 13. маја 2023. године од 18.30 сати. На концерту ће наступати студенти са предмета Православна хорска музика.

Хор ће учествовати на светој литургији у недељу, 14. 5. 2023. године.

Диригент: Урош Степановић

Добро дошли!

 Православна хорска музика s page 0001

Обавештавамо публику да Филолошко-уметнички факултет, због трагедија које су се последњих дана догодиле у Србији, одлаже све концерте заказане за ову седмицу (до 14. маја).

 

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту ансамбла ,,Триптих" Филолошко-уметничког факултета, који ће се одржати у Кући Ђуре Јакшића, 10. маја 2023, од 19 часова. 

На концерту ће наступати студенти из класе редовног професора Борислава Чичовачког: Марта Мазаи (сопран), Катарина Марјанов (кларинет) и Вељко Петровић (клавир).

Посетиоци ће имати прилику да послушају богат програм на коме ће наћи дела: А. Шпора, Ђ. Мајербера, Ф. Листа, А. Боита, И. Стравинског, И. Жебељан, М. Николића, Б. Стојковића.

 

Улаз је слободан.

Добро дошли!

 ТРИПТИХ 10 5 2023 page 0001

 

 У четвртак, 20. 4. 2023. године, од 20 часова, студенти флауте Музичке академије Универзитета Црне Горе, из класе проф. мр Марије Ђурђевић Илић, одржаће концерт у Кући Ђуре Јакшића.

На програму концерта ће се наћи дела Телемана, Баха, Моцарта, Пуланка, Карг-Елерта, Гацовица, Боца и Маровића.
Концерт се одржава у оквиру сарадње коју је ФИЛУМ успоставио са Музичком академијом Универзитета Црне Горе.

Добро дошли!

koncert flaute

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту гитарског дуа ,,Леванте" који ће се одржати 8. маја 2023. године, од 19 сати, у Универзитетској галерији у Крагујевцу, а који се организује у оквиру концертне сезоне ФИЛУМ-а. 

Дуо „Levante“  чине редовни професор гитаре мр Војислав Ивановић и виши асистент на Одсјеку за гитару Музичке академије Универзитета Источно Сарајево ма Александра Ивановић, који изводи ауторску музику Војислава Ивановића, за две гитаре. 

,,Дуо гитара Леванте изводи јединствени репертоар Војиславових оригиналних композиција, и аранжмана - импресија jazz, традиционалних и класичних "стандарда" посвећених дуу. У оквиру тоналног свјета класичне гитаре и њеног наслеђа ова музика истражује утицаје разноврсних музичких стилова, са истока и са запада, стварајући нови "Левантински" ентитет. Дуо је започео музичко путовање 2008. године и од тада је наступао на великом броју фестивала и у значајним дворанама Немачке, Француске, Швајцарске, Шпаније, Грчке, Хрватске, Словеније, Македоније, Србије, Црне Горе и БиХ. Њихов це-де Левантинско Путовање забележио је одушевљене критике стручњака и публике, како професионалаца тако и љубитеља музике. Кулминацију њихове каријере чине наступи на три турнеје са преко 30 концерата широм САД где су побрали стојеће овације публике у неким од најзначајнијих сала Америке."

Добро дошли!

 

Levante Guitar Duo

unnamed

Позивамо све заинтересоване композиторе и композиторке између 18 и 30 година да се пријаве на мастерклас који ће водити композиторка Александра Вребалов, 16. и 17. децембра 2023. године. Услов за учешће на мастеркласу је написана соло песма на стихове српских песникиња 20. или 21. века.

Рок за доставу пријаве је 1.октобар 2023. године.

Мастерклас се организује у оквиру пројекта ARSFID (http://www.arsfid.edu.rs/) који је финансиран од стране Фонда за науку Републике Србије. Носилац пројекта је Академија уметности, а партнерске институције су Факултет музичке уметности и Институт за књижевност и уметност.

Инструкције за пријаву