Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство и част нам је да вас позовемо на концерт великог оркестра Филолошко-уметничког факултета, који се организује поводом прославе Дана Факултета, а у склопу концертне сезоне ФИЛУМ-а, у суботу 1. јуна 2024. године од 20 сати, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

Под диригентском палицом Владимира Милића, редовног професора на Филолошко-уметничком факултету, биће изведен разноврстан програм који обухвата дела Баха, Хендла, Перголезија, Вивалдија, Моцарта, Телемана и Дитерсдорфа.

На концерту ће наступати солисти: Дуња Јованчевић, Марта Мезеи, Тамара Миловановић, Стефан Милошевић, Анђела Нинковић, Ања Старчевић, Маја Степовић

Добро дошли! 

КОНЦЕРТ ВЕЛИКОГ ОРКЕСТРА ФИЛУМА page 0001

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената камерне музике Филолошко-уметничког факултета, који ће бити одржан у четвртак, 30. маја 2024. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 20 сати.

На концерту ће наступати студенти из класа: редовног професора Борислава Чичовачког, ванредног професора Александра Стефановића и доцента Мирјане Нешковић. 

На програму ће се наћи дела: Ј. К. Пепуша, Л. Башмакова, У. Ројка, В. А. Моцарта, Л. Вјерна, М. Регера, М. Живковића, Г. Малера.

Добро дошли! 

 Kamerna muzika 30 5 1 page 0001

На 47. Међународним сусретима хармоникаша у Пули (Хрватска), одржаним 7-9. маја 2024. године, студенти Одсека за музичку уметност, Катедре за хармонику представили су свој Факултет и град на фантастичан начин!

Јован Пајовић, студент I године (ментор мр Владимир Благојевић, ред. проф) освојио је 2. место у најпрестижнијом двоетапној категорији ,,Концертист".
У категорији Ф (без старосног ограничења), студент Момчило Лакета, I година, из класе проф. мр. Војина Васовића, ред. професора, освојио је 3. место.
Четврто место у истој категорији освојио је Драгослав Васиљевић (IV година у класи мр. Предрага Костовића, ред. професора), док је пето и шесто место било резервисано за Николу Димитријевића и Машу Јанковић, студенте III и I године из класе доцента Миодрага Ђорђевића.
Такође, прве награде у истој категорији освојили су још и Бошко Тујковић, Алекса Кантар, Петар Николић, док је високу II награду освојио Борна Шестак.

На IX Интернационалном фестивалу хармонике ,,ЕУФОНИЈА" у Новом Саду, одржаном 12-19. маја 2024. године, у најпрестижнијој категорији наши студенти су поново заблистали. Победник категорије био је Момчило Лакета из класе проф. мр Војина Васовића, док је Милена Радовић, под менторством истог професора, била четврта.

Студент Никола Димитријевић из класе проф. Миодрага Ђорђевића освојио је друго место. Студент Петар Николић из класе проф. мр Владимира Благојевића освојио је II награду.

Огромне честитке и похвале свим студентима хармонике, који полако израстају у изузетне уметнике!

 

 

У четвртак 30. маја 2024. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета Крагујевцу, са почетком у 12.30 часова, биће одржано јавно предавање са темом ,,Самоопсервација и саморегулација у извођаштву" које је предвиђено за све заинтересоване инструменталисте.

Предавање ће водити наставник виолине мр Јелена Роквић, ванредни професор са Катедре за гудачке и трзачке инструменте Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.
Предавање има за циљ освешћивање мисаоних, емоционалних и телесних процеса који се дешавају приликом припреме, као и извођења самог наступа.

Добро дошли!

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената из класе проф. Оливера Њега, редовног професора на Катедри за соло певање, који се организује у Кући Ђуре Јакшића, у понедељак 27. 5. 2024. године,  у 18 ч. 

Добро дошли!

 

Njego 1 page 0001