Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У Галерији Народног музеја, у среду, 26. фебруара у 19 часова, биће одржан концерт студената камерне музике ФИЛУМ-а. На концерту ће наступити студенти из класа ванредног професора Катарине Радовановић Јеремић, редовног професора Борислава Чичовачког, доцента Мирјане Нешковић и доцента Александра Стефановића. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

24 2 plakat

Концерт Катедре за гудачке инструменте биће одржан у среду 19 . фебруара, у 17.30 часова у Галерији Народног музеја. Наступиће студенти из класе доцента  Александре Младеновић, ванредних професора Јелене Роквић и Саше Мирковића и редовних професора Милутина Младеновића и Срђана Стошића. 

 

Document page 001 3

У четвртак, 20. фебруара 2020. у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије са почетком у 20 часова, биће одржан концерт студената Катедре за клавир. На концерту наступају Анђела Илић, Саша Туцаковић и Јована Јовановић из класа редовног професора Наталије Томић, ванредног професора Јована Радовановић и ванредног професора Сање Луковац. 

Програм: В. А. Моцарт, Д. Шостакович, С. Прокофјев
Добро дошли!

концерт

Клавирски реситал пијанисте Душана Аксентијевића одржаће се у  уторак, 11. фебруара у 20 часова, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. Представиће дела композитора Дмитрија Шостаковича, Лудвиг ван Бетовена и Франца Шуберта.

Душан Аксентијевић рођен је у Крагујевцу. Нижу музичку школу завршио је у Крагујевцу - Музичка школа „др Милоје Милојевић“, у класи проф. Сање Пантовић и делом у Ослу – на Музичком институту „Barratt Due“ у Ослу (Норвешка), у класи проф. Марине Пљасове. У Крагујевцу је завршио и средњу музичку школу.

На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу уписује и дипломира основне студије на Одсеку за клавир, у класи проф. Сање Вукосављевић Миленић, а затим уписује и завршава мастер студије у класи истог професора и стиче звање Мастер музички извођач - пијаниста.

Током школовања учествовао је на државним и интернационалним пијанистичким такмичењима на којима осваја бројне награде.

dusan aksentijevic 1 page 001

Улаз је бесплатан. Добро дошли!