Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са посебним задовољством вас позивамо да присуствујете концерту алумниста Филолошко-уметничког факултета  (ФИЛУМНИ), у среду 20. априла 2022. година, у Свечаној сали Прве крагујевачкe гимназијe. 

За овај концерт припремљен је разноврстан програм који изводе бивши студенти Одсека за музичку уметност представљајући студијске програме које су успешно завршили на ФИЛУМ-у. 

Изузетно смо поносни на ширину и разноликост њихових каријера, као и на значајан допринос који наши бивши студенти дају музичкој професији и шире.

 

Добро дошли!

Koncert Filumnisti

У среду 6. априла 2022. године у Универзитетској галерији у Крагујевцу  одржан је концерт професора Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета, на чијем су програму изведена репрезентативна дела уважених композитора Филолошко-уметничког факултета. 

Концерт је отворила др ум. Катарина Ерић, ванредни професор на Катедри за музику у медијима и представља трећи концерт поводом обележавња јубилеја Филолошко-уметничког факултета.

Композиције Владимира Трмчића, Јасне Вељановић, Зорана Комадине и Милорада Маринковића изводили су професори Филолошко-уметничког факултета: Александар Ружичић, Мирјана Нешковић, Јована Радовановић, Карољ Марочик, Александра Милановић, Драгана Димић, Владимир Благојевић и Саша Мирковић, као и пријатељи Анета Илић и Бојан Булатовић.

Сваки од композитора представљен је са по две композиције кроз које је публика могла да чује различите видове инспирације, интересовања и музичке поетике којом су се аутори водили.

 

Поводом 20 година постојања Филолошко-уметничког факултета, у среду 6. 4. 2022. године у Универзитетској галерији у Крагујевцу (Улица слободе б.б.), биће одржан концерт професора Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета, на чијем ће програму бити репрезентативна дела уважених композитора Филолошко-уметничког факултета. 

Изводиће се дела Владимира Трмчића, Јасне Вељановић, Зорана Комадине и Милорада Маринковића. Њихове композиције изводиће професори Филолошко-уметничког факултета: Александар Ружичић, Мирјана Нешковић, Јована Радовановић, Карољ Марочик, Александра Милановић, Драгана Димић, Владимир Благојевић и Саша Мирковић, као и пријатељи Анета Илић и Бојан Булатовић.

Концертну сезону посвећену обележавању 20 година наставно-образовног, научноистраживачког и културно-уметничког стваралаштва, Филолошко-уметнички факултет отворио је 9. марта 2022. године, те Вас са задовољством позивамо да у среду послушате са нама трећи у низу планираних концерата у оквиру ове сезоне.

Добро дошли!

Концерт професора

Концерт под називом Српска клавирска музика за 20 прстију клавирског дуа Марија Тимотијевић и Сање Четровић биће одржан у среду, 13. априла 2022. године, у Кући Ђуре Јакшићa. 

На програму су дела Бранке Поповић, Светлане Савић, Ивана Бркљачића, Владимира Тошића и Александра Вујића.

Овај пројекат под називом Српска клавирска музика за 20 прстију подржао је Сокој из Фонда за културна давања.

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 

 klavirski duo 13 04 2022 2

Студенткиња кларинета Катарина Марјанов положила је аудицију за овогодишњи Brixen Classics Festival OrchestraBrixen Classics је фестивал са светски познатим солистима који комбинује класичну музику и сјајне оперске тренутке. 

Од 5 до 19. јуна 2022. пројекат Brixen Classics  фестивал одржаће се у Бриксену. Бриксен се налази у Јужном Тиролу, у северној Италији усред Алпа. Под руководством музичког директора Brixen Classics -а, Данијелом Гајс, биће развијен широк спектар програма концерата и камерне музике који ће се две недеље изводити на концертним просторима града Бриксена. Пројекат има и образовни приступ који омогућава младим музичарима да уче од професионалаца. Brixen Classics фестивал поставио је себи задатак да се фокусира не само на светске звезде, већ и на образовање. Млади инструменталисти имају прилику да постану део фестивала као академици, а могу се пријавити гудачи, дувачи, перкусионисти и харфисти.

Студенткиња Катарина Марјанов овогодишњи је академик овог оркестра.