Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру 22. Педагошког форума сценских уметности, одржаног у Ректорату Универзитета уметности у Београду, у петак 27. септембра 2019. одржана је промоција књиге Трогласни диктати I - практикум из солфеђа за студенте музике, аутора доцента др Јелене Беочанин и асистента спец. Александра Вуловића. На промоцији је говорила редовни професор Факултета музичке уметности у Београду, мр Весна Kршић Секулић, као један од рецензената, и коаутори.

Промоција књиге

У четвртак, 19. септембра у 19 часова у Галерији Народног музеја, биће одржан концерт Јоване Јовановић - клавир, из класе редовног професора Наталије Томић.

 

На програму су: Ј. С. Бах, Л. В. Бетовен, П.И. Чајковски и С. Прокофјев.

unnamed 123

Студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета одржали су циклус концерата у Центру лепих уметности - Guarnerius у оквиру новоуспостављене сарадње. Ову сарадњу покренули су ФИЛУМ и Центар лепих уметности Guarnerius, са жељом да се јавности представе наши млади музичари и тиме допринесе њиховој афирмацији. Први концерт у оквиру сарадње одржали су студенти Катедре за камерну музику, а у току претходног месеца на сцени Guarnerius-а наступали су кларинетиста Никола Марјанов, уз клавирску пратњу Невене Глигорић, затим студенти хармонике: Марија Туршијан, Миљана Ђуровић, Ратко Павловић, Младен Милошевић и крајем јуна Миодраг Ђорђевић на хармоници, уз клавирску сарадњу Сање Луковац. 

 

20190605 GVARNERIJUS Nikola Marjanov Nevena Gkligoric 1мдј20190615 GVARNERIJUS FILUM Kragujevac 1

Музичка продукција РТС расписује аудицију за хонорарне чланове Хора РТС. Аудиција ће бити одржана у другој половини октобра 2019. године и односи се на све хорске гласове.

Рок за пријаву је 1. октобар, а пријаве са биографијом и програмом који ће се извести, слати на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

За аудицију за хор је потребно припремити:
– соло песма, арија или стари мајстор (корепетитор обавезан)
– хорске деонице које пријављени кандидати две недеље пре аудиције могу преузети овде

01 Audicija za SO pozivnica

У среду, 19. јуна у сали Сената Универзитета у Крагујевцу са почетком у 12 часова биће организован Округли сто: Унапређење наставе на Катедри за музичку теорију и педагогију: садржај,циљеви, методе. Округли сто организује Катедра за музичку теорију и педагогију Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. 

 

Okrugli sto MUZIKA 2018 plakat