Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Позивају се заинтересовани студенти основних и мастер академских студија свих одсека да се пријаве за учешће на предузетничком кампу за студенте музике Музика је ту (Music/ian is Present) који ће се одржати 12-16. септембра 2022 у Новом Саду у оквиру Еразмус+ пројекта ДЕМУСИС.

Током интензивне недеље изабрани студенти ће имати прилику да стекну знања у области музичког предузетништва и усвоје вештине које ће им помоћи да осмисле и реализују своје пројекте усмерене ка друштвеном ангажовању музичара и повећању њихове видљивости у друштву.

Наставу и менторски рад са студентима у кампу држаће професори Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија), са мастер програма Нове публике и иновативна пракса, који дуги низ година са великим успехом реализују овакве програме.

Број места је ограничен, а сва средства за трошкове студената (смештај, путни трошкови и храна) су обезбеђена буџетом ДЕМУСИС пројекта.
Настава ће се одвијати на енглеском језику.

Формулар за пријаву можете попунити овде.
Рок за пријаву је 30. јун 2022. године.

Погледајте видео о првом ДЕМУСИС предузетничком кампу Музика – овде и сада реализованом прошле године у хибридном формату.

Сазнајте више о пројекту ДЕМУСИС

Пратите Фејсбук страницу и Јутјуб канал пројекта ДЕМУСИС

 

 

Задовољство нам је да вас позовемо да, у петак, 10. јуна 2022, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, од 18 часова, присуствујете концерту студената клавира ФИЛУМ-а. Наступају студенти из класа ванредног професора Јоване Радовановић, ванредног професора  др ум. Сање Луковац и асистента др ум. Марије Тимотијевић. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

     klavir petak 1

Са задовољством вас позивамо да присуствујете реситалу -  јавној одбрани завршног рада Марка Марковића, студента мастер академских студија обое у класи ванредног професора Борислава Чичовачког, који ће бити одржан у Универзитетској галерији у Крагујевцу, 10. јуна 2022. године од 19 часова.

На концерту ће учествовати: Невена Глигорић (клавир) и Миодраг Ђорђевић (хармоника).

Програм: К. Ф. Е. Бах, В. Трајковић, А. Жоливе, А. Дитије, Рихард Штраус.

 

Добро дошли!

oboa petak 1

У Студентском културном центру Крагујевац 30. маја одржан је наступ студената из предмета Уметност говора.

Студенти студијских програма Музика у медијима, Музичка теорија и педагогија и Извођачке уметности изводили су чувене говоре Ханибала, Лујзе Мишел, Сократа, затим поезију наших чувених песника, одломке из романа Андрића и Веселиновића, али и савремене медијске текстове.

Студенте је припремила др ум. Катарина Ерић, ванредни професор.

IMG 1859.HEIC     IMG 1844.HEIC

IMG 1832.HEIC     IMG 1829.HEIC

Са задовољством вас позивамо на концерт студената виолине који се организује у уторак 7. јуна. 2022. године, у 18 сати, у Кући Ђуре Јакшића. На концерту ће наступати студенти из класе ванредног професора Јелене Роквић

Клавирска сарадња: др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник и Јелена Ивановић, самостални уметнички сарадник.

violina 7 6 2022 1