Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета одржали су циклус концерата у Центру лепих уметности - Guarnerius у оквиру новоуспостављене сарадње. Ову сарадњу покренули су ФИЛУМ и Центар лепих уметности Guarnerius, са жељом да се јавности представе наши млади музичари и тиме допринесе њиховој афирмацији. Први концерт у оквиру сарадње одржали су студенти Катедре за камерну музику, а у току претходног месеца на сцени Guarnerius-а наступали су кларинетиста Никола Марјанов, уз клавирску пратњу Невене Глигорић, затим студенти хармонике: Марија Туршијан, Миљана Ђуровић, Ратко Павловић, Младен Милошевић и крајем јуна Миодраг Ђорђевић на хармоници, уз клавирску сарадњу Сање Луковац. 

 

20190605 GVARNERIJUS Nikola Marjanov Nevena Gkligoric 1мдј20190615 GVARNERIJUS FILUM Kragujevac 1

У среду, 19. јуна у сали Сената Универзитета у Крагујевцу са почетком у 12 часова биће организован Округли сто: Унапређење наставе на Катедри за музичку теорију и педагогију: садржај,циљеви, методе. Округли сто организује Катедра за музичку теорију и педагогију Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. 

 

Okrugli sto MUZIKA 2018 plakat

У среду, 5. јуна у 11 часова у Основној школи ,,Милутин и Драгиња Тодоровић" (учионица број 38) одржаће се презентација најуспелијих студентских радова из предмета: Методика општег музичког образовања, Методика наставе солфеђа, Методика теоријске наставе и Анализа вокалне музике. Реализатори презентације су студенти: Милена Перић, Александар Перић, Александар Радисављевић, Магдалена Богдановић, Александра Лукић, Милена Ђукић и Филип Савић. 

У среду, 5. јуна 2019. у 19 часова у Универзитетској галерији биће одржан концерт На слово, на слово, рецимо Б, Наташе Петровић (виола) и Бојане Шумањски (клавир). 

koncert 5 jun

У среду, 5. јуна 2019. године у 12 часова, у Свечаној сали Друге крагујевачке гимназије одржаће се јавни час под називом ,,Уметност говора". У програму учествују студенти Катедре музике у медијама, Музичке теорије и педагогије и извођачких студијских програма. 

1 plakat Page 4