Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
Друго Међународно интернет такмичење ,,Константин Велики" отвара могућност учешћа ученицима, студентима, и младим уметницима из свих земаља света. Одржава се у циклусима од по годину дана у циљу развоја, афирмације младих уметника и јачања међународних културних односа.
  
Међународно интернет такмичење Константин Велики организује се у складу са новим комуникацијским системом, преко интернета, као глобалној, јавној мрежи, која данас повезује милијарде људе широм света. 
У оквиру Такмичења студенти, ученици и уметници имаће прилике да се такмиче у 15 дисциплина: Камерна музика, Дувачки инструменти, World music, Гитара, Клавир, Гудачки инструменти, Соло певање, Комплементарни клавир, Хармоника, Перкусије, Вокални ансамбли, Цртеж, Графика, Фотографија и Плакат.
Стручни Жири, свих дисциплина, састављен је од истакнутих уметника и педагога из земље и света. Број награда које додељује жири није лимитиран, н
Снимак лауреата емитоваће се 3. јуна на сајту http://constantinethegreat.artf.ni.ac.rs/ као и сајтовима Универзитета у Нишу и Града Ниша, а у част славе Града Ниша - Св. цар Константин и царица Јелена.
Организатори Међународног такмичења Константин Велики су Факултет уметности у Нишу, Универзитет у Нишу и Град Ниш.
Рок за пријаве је 31. јануар 2021. године.
Имејл адреса за сва питања и додатне информације: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
plakat srb

Отворен је позив за пријаву заинтересованих наставника и сарадника Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу за онлајн обуку у области развоја дигиталних компетенција, предузетничких вештина и ангажовања музичара у друштву, који се организује у оквиру пројекта DEMUSIS, WP.3, а које ће одржати колеге са Новог бугарског универзитета. Сви заинтересовани могу се пријавити до 16.12.2020. године, а први део обуке биће организован 21. и 22. децембра.   

Линк за пријаву.

Студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета, кларинетисти Никола Марјанов и Катарина Марјанов добитници су треће награде на конкурсу International Orchestra Auditions Awards у организацији Самниум Универзитета за музику из Италије (Samnium University of Musiс). 

International Orchestra Auditions Awards конкурс је намењен оркестарским свирачима старијим од 18 година, а нуди 60 стипендија у сврху формирања Самниум симфонијског оркестра. Овај оркестар ће у јуну 2021. године, у оквиру европске турнеје, наступити у Италији и у Аустрији, где ће свирати у бечком Мусиквереину.

 

samnium