Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да присуствујете мастеркласу и циклусу предавања проф. др Михаила Аркадјева, истакнутог пијанисте, диригента, композитора, теоретичара, музиколога и филозофа, која ће бити одржана у Галерији Куће Ђуре Јакшића, у периоду од 30. септембра до 11. октобра 2022. године. 

 Биографија

predavanje i master klas filum 2022

Са задовољством вас позивамо на концерт студената хармонике који се организује у понедељак 26. септембра. 2022. године, у 19 сати, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. На концерту ће наступати студенти из класа доцента Миодрага Ђорђевића, редовног професора Војина Васовића и редовног професора Предрага Костовића. 

Добро дошли!

 

Harmonika u fokusu page 0001

Са задовољством вас позивамо да присуствујете солистичком реситалу -  јавној одбрани завршног рада Милице Страхинић, студента мастер академских студија соло певања у класи ванредног професора Војислава Спасића, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 2. јула 2022. године од 19 часова.

Клавирска сарадња: мр Петар Марковић, самостални уметнички сарадник

Добро дошли!

resital 1

Mр Војин Васовић, редовни професор на Kатедри за хармонику, добитиник је овогодишње почасне награде Светске конфедерације акордеониста. Награда ће му бити уручена на свечаној манифестацији у оквиру Светског купа за хармонику, који се ове године одржава у Швајцарској, где ће проф. Васовић бити и члан интернационалног жирија.
Велика нам је част и задовољство што је овим још једном потврђена велика међународна репутација коју Катедра за хармонику ФИЛУМ-а има и надамо се да ће и надаље доносити резултате на интернационалној сцени.

IMG 20220920 WA0000

Позивају се заинтересовани студенти основних и мастер академских студија свих одсека да се пријаве за учешће на предузетничком кампу за студенте музике Музика је ту (Music/ian is Present) који ће се одржати 12-16. септембра 2022 у Новом Саду у оквиру Еразмус+ пројекта ДЕМУСИС.

Током интензивне недеље изабрани студенти ће имати прилику да стекну знања у области музичког предузетништва и усвоје вештине које ће им помоћи да осмисле и реализују своје пројекте усмерене ка друштвеном ангажовању музичара и повећању њихове видљивости у друштву.

Наставу и менторски рад са студентима у кампу држаће професори Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија), са мастер програма Нове публике и иновативна пракса, који дуги низ година са великим успехом реализују овакве програме.

Број места је ограничен, а сва средства за трошкове студената (смештај, путни трошкови и храна) су обезбеђена буџетом ДЕМУСИС пројекта.
Настава ће се одвијати на енглеском језику.

Формулар за пријаву можете попунити овде.
Рок за пријаву је 30. јун 2022. године.

Погледајте видео о првом ДЕМУСИС предузетничком кампу Музика – овде и сада реализованом прошле године у хибридном формату.

Сазнајте више о пројекту ДЕМУСИС

Пратите Фејсбук страницу и Јутјуб канал пројекта ДЕМУСИС