Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Центар за развој каријере и саветовање студената у сарадњи са Немачком службом за академску размену – DAAD Информативним центром Београд за студенте докторских студија, постдокторанде и предаваче запослене на Универзитету у Крагујевцу организује  онлајн информативну сесију Истраживање у Немачкој - Преглед DAAD стипендија за истраживање, у среду, 7. априла 2021. године у 12.00 часовапутем Zoom платформе.

Најважније информације о DAAD стипендијама заинтересованима са Универзитета у Крагујевцу представиће Данијела Павлица и Далиборка Малданер, запослене у Одељењу за саветовање и маркетинг Информативног центра Београд, а након презентације одговориће и на питања присутних.

Кандидати заинтересовани за учешће на презентацији морају се регистровати путем овог линка до 6. априла 2021. године до 14.00 часова.

Сви пријављени кандидати ће до 17.00 часова истог дана добити линк за приступ презентацији на Zoom платформи.

Пријаве за стипендије за истраживање и предаваче, као и стипендије за краће истраживачке боравке у Немачкој отворене су до 30. априла 2021. године, а више информација о програмима стипендија можете наћи овде и овде.

За сва додатна питања у вези са презентацијом, можете се обратити Центру за развој каријере и саветовање студената путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Пријаве за DAAD стипендије за истраживање отворене су до 30. априла, а више информација о овим стипендијама доступно је овде и овде.

Za Kragujevac zajednicka najava

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године организује традиционалне Априлске радионице за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу.
Програм ће си ове године бити одржан онлајн.

Циљ програма је да студентима и дипломцима пружи  информације значајне за развој знања и вештина потребних како током студија, тако и приликом изласка на тржиште рада. 

Програм се ове године састоји од 12 радионица, које ће се реализовати у периоду од 6. до 28. априла 2021. године, а кандидати заинтересовани за учешће на радионицама морају се пријавити путем линка које могу наћи у тексту вести на сајту Универзитета и сајту Центра.

Цео програм радионица можете погледати на линку.

Poster

 

 

 

На Катедри за унутрашњу архитектуру припремна настава за полагање пријемног испита за школску 2021/2022. годину реализоваће се у форми Отворених врата која се организују у циљу промовисања студијског програма и бољег упознавања кандидата са формом и садржајем пријемног испита. Отворена врата организују се кроз отворену наставу која, формирана по тематским јединицама, омогућава кандидатима да се упознају са теоријским и практичним у настави. 

  1.  предавање - 02.04.2021, 10 часова

 Формирање просторне апстрактне композиције 

       мр Небојша Савовић

       Вајарски атеље – издвојени објекат у оквиру школе ОШ ,,Ђура Јакшић“

  1. предавање – 09.04.2021.

 Основи перспективног цртежа/ Основи фронталне и угаоне перспективе

      Наталија Богдановић

      имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  1. предавање – 19.04.2021.

 Поставка перспективе према израђеној просторној поставци (позиционирање на папиру, формирање линије...) 

      Др Бојана Пашајлић

      имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  1. предавање – 22.04.2021.

 Обрада просторне поставке бојом са израдом перспективних скица 

       Јелена Рувидић 

       имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  1. предавање – 28.04.2021.

 Исцртавање датих примера ентеријера и апстраховање у задате облике   

      др ум. Катарина Лончаревић

      имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

  1. и 7. предавање – 04.05.2021. и 10.05.2021.

  Разрада добијених просторних композиција деконструкцијом   

      др ум. Ивана Павловић

      имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

      8. предавање – 17.05.2021.

  Израда презентације добијених просторних композиција 

      др Бојана Пашајлић

      имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, само прво предавање одржаће се уживо на наведеној локацији, док ће се друга предавања организовати преко интернет платформе. Како би будући студенти присуствовали видео-предавањима и радионицама, потребно је да се дан раније пре датума њихових одржавања јаве путем наведеног имејла предавачу како би од истог добили линк за приступ предавању. 

Заинтересовани кандидати у обавези су да понесу комплетан цртачки прибор са собом на прво предавање.

Потребно је пратити обавештења у вези са Отвореним вратима на сајту факултета (www.filum.kg.ac.rs), у случају евентуалних измена термина, као и на званичним инстаграм и фејсбук страницама.

Dani otvorenih vrata Opcija 4 FDani otvorenih vrata Opcija 4 P

Концерт Катедре за соло певање биће одржан у четвртак 8. априла, у 19.30 часова у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. Наступиће студенти из класе Марине Трајковић Биџовски, Оливера Њега, Војислава Спасића и Александра Спасића уз клавирску пратњу Петра Марковића, Душана Торомана и Јелене Ивановић.

image