Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

 

Позивамо Вас на радионице припреме предлога пројектног буџета за Програм за изврсне пројекте младих истраживача (ПРОМИС) http://fondzanauku.gov.rs/poziv/2019/06/promis/ коју организује Фонд за науку Републике Србије.

 

Радионице ће се одржати у понедељак и уторак, 19-20.08.2019.

 

Радионице у понедељак су намењене колегама из Београда и биће организоване у терминима од 09ч, 11ч и 13ч у Београду, Научно технолошки
парк, Вељка Дугошевића 54, конференцијска сала Б5. Молимо све заинтересоване за радионице у понедељак да се пријаве путем пријавног формулара на следећем линку:  https://forms.gle/kdCs2C6ddziwtqPD7 најкасније до четвртка 15.08. у 23:59 часова.

Радионице у уторак ће бити организоване у форми интерактивног Webinar-а, како би све заинтересоване колеге ван Београда могле да се укључе. За све
заинтересоване који су ван Београда организујемо интерактивни Webinar у уторак 20.08. са почетком у 10:00 часова , којем ће се приступати путем интернета. Молимо све заинтересоване за Webinar да се пријаве путем пријавног формулара на следећем линку: https://forms.gle/Hk3s3utumPx9gpP87
најкасније до четвртка 15.08. у 23:59 часова.

У складу са дефинисаним програмом рада радионица, учесници ће након пријаве бити распоређени по терминима, о чему ће у петак бити обавештени путем имејла. Кандидати који су се пријавили за учешће на Webinar-у ће добити линк за логовање путем имејла.

Министарство просвете, науке и технолошког рaзвоја Републике Србије за школску 2019/20. годину расписује:

Конкурс за доделу студентских кредита студентима високошколских установа
у Републици Србији за школску 2019/20. годину

Конкурс за доделу студентских стипендија студентима високошколских установа
у Републици Србији за школску 2019/20. годину

Конкурс за доделу ученичких и студентских стипендија изузетно надареним ученицима и студентима
у Републици Србији за школску 2019/20. годину

Перод пријаве на сва три конкурса је од  1. до 31. октобра 2019. године.

Више информација о Конкурсу за доделу студентских кредита можете наћи овде.

Више информација о Конкурсу за доделу студентских стипендија можете наћи овде.

Више информација о Конкурсу за доделу ученичких и студентских стипендија изузетно надареним ученицима и студентима можете наћи овде.

Информације су доступне на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у секцији Стипендије.

Марина Абрамовић позива све младе уметнике као и све заинтересоване студенте из Србије на свој мастерклас, који ће се одржати у оквиру њене ретроспективне изложбе „Чистач”. Изложба „Чистач” ће бити постављена у периоду од 21. септембра 2019. године до 20. јануара 2020. године у Музеју савремене уметности у Београду.

Позивамо све који желе да учествују, а одговарају пропозицијама, да своје пријаве пошаљу најкасније до 25. августа 2019. године на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Марина Абрамовић ће одабрати између 12 и 20 учесника.

Пријава треба да садржи:

Kратку биографију потенцијалног учесника,
Три рада (перформанса) са описом. Потребно је и приложити видео- и фото-материјале пријављених радова (квалитет видео- и фото-материјала није пресудан). Радови могу бити већ изведени или специјално осмишљени за ову прилику.

Одабрани учесници ће 3 дана, од 24. до 26. септембра, провести са Марином Абрамовић у интензивном уметничком раду, истраживању, учењу и упознавању света уметничког перформанса.

Мастерклас ће се одржати у Београду.

Учесници ће добити сертификат о учествовању по завршетку.

Кандидати који буду одабрани обавезни су да дају своју сагласност за снимање, фотографисање и коришћење лика у материјалима забележеним у току ова три дана.

marina

У периоду од 17. јула до 25. августа, службе Филолошко-уметничког факултета радиће скраћено, од 8 до 14 часова.