Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Фондација за стипендирање и подстицање напредовања најбољих студената, младих научних радника и уметника Универзитета у Крагујевцу упућује Позив за подношење пријава за доделу стипендије студентима IV године основних академских студија на студијама Српског језика и књижевности на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу у 2021. години из „Фонда Милеве Попиводе“. Фондација за стипендирање доделиће 1 стипендију из „Фонда Милеве Попиводе“ у 2021. години, и то студенту IV године основних академских студија на студијама Српског језика и књижевности.

Позив и услове за пријаву можете погледати путем линка

Пријаве са доказима и потребним прилозима треба доставити најкасније до 20. јануара 2021. године на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Традиционални међународни фестивал „Дани музике“ у Херцег Новом је, као и многи други фестивали у доба пандемије, свој континуитет одржала путем дигиталних платформи. У периоду од 21.12 до 30.12, љубитељи класике моћи ће да испрате богат програм једног од најважнијих херцегновских фестивала на посебном јутјуб каналу. На овом  37. фестивалу представљени су угледни уметници различитих генерација, са пажљиво бираним, стилски и жанровски разноврсним програмом.

Јована Мршуља, студенткиња  студијског програма Извођачке уметности: модул Флаута, у класи редовног професора Кароља Марочика, наступила је на 37. Међународном фестивалу ,,Дани музике" уз клавирску сарадњу истакнутог пијанисте Алексеја Молчанова.

skrin sot

 

Обавештавамо запослене и студенте да Филолошко-уметнички факултет због предстојећих новогодишњих и божићних празника неће радити у периоду од 1. јануара 2021. до 10. јануара 2021. године.

Први радни дан након празника биће понедељак, 11. јануар 2021. године.