Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу објавио је Конкурс за пријаву на Јавни позив за обуку предавача који желе да унапреде своје језичке компетенције и методолошке приступе у извођењу наставе на енглеском језику и раду са страним студентима.


Јавни позив се реализује у склопу иницијативе „Студирај у Србији“,  коју Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус спроводи са циљем подршке процесу интернационализације образовног система Републике Србије и повећања броја страних студената у Србији.

 

Конкурс је објављен на интернет презентацији Универзитета у Крагујевцу ОВДЕ. Рок за пријаву кандидата је 10. октобар 2019. године, до 16:00 часова.

У издању Филолошко-уметничког факултета изашао је четрдесет трећи број Наслеђа, часописа за књижевност, уметност и културу, који излази три пута годишње као часопис међународног значаја. У новом броју Наслеђа објављено је двадесет шест радова, на српском и енглеском језику, и три приказа међу којима су значајан научни допринос остварили наставници и сарадници Филолошко-уметничког факултета публиковањем својих текстова.

На следећем линку могуће је преузети Наслеђе бр. 43 у електронском формату.

Катедра за англистику у сарадњи са СКЦ-ом приређује краћи циклус дискусија на тему савремене британске кинематографије. Сви заинтересовани моћи ће присуствовати дискусијама у просторији Студентског културног центра 3, 10. и 17. октобра од 21 час.

Улаз је бесплатан и сви студенти су добродошли.