Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Прву награду 27. ,,Пролећног ликовног салона" уметнички савет галерије Центра за културу ,,Масука“ у Великој Плани доделио је др ум. Јелени Шалинић Терзић, варедном професору Филолошко-уметничког факултета. Уметнички жири у саставу магистра сликарства Зорана Мишића, магистра графике Аните Јовановић и магистра сликарства Стојана Ђурића прву награду доделио је за рад ,,Игра у камену". (комбинована техника). 

Награда подразумева реализацију самосталне изложбе у галерији Центра за културу ,,Масука“ у 2021. години.

Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за упис на мастер академске студије Развој компјутерских игара- једноипогодишње мастер студије (90 ЕСПБ) на српском или енглеском језику. Програм Развој компјутерских игара настао је као пројекат Мастер 4.0 Иницијативе „Дигитална Србија“, а кроз сарадњу Универзитета у Крагујевцу и неких од најпознатијих домаћих гејминг студија. Конкурсни рок отворен је од 12. до 23. новембра.

Током тросеместралног програма, будући студенти ће бити у прилици да слушају предмете као што су дигитална анимација, 3Д моделовање, принципи звука и музике у компјутерским играма и системи виртуалне реалности. Акценат ће бити стављен и на пословне вештине потребне за успех на глобалном гејминг тржишту, а посебно на предузетништво.

Програм је окупио предаваче са Факултета инжењерских наука, Филолошко-уметничког факултета, Института за информационе технологије и Природно-математичког факултета, али и предаваче из иностранства и представнике софтверских компанија међу којима су 3Lateral, Playrix RS и Ubisoft, као и Steinbeis institut, Comtrade Digital Services и Propter. Програм подразумева обавезну стручну праксу од најмање осам недеља у некој од укључених компанија.

Претпријаве на конкурс се примају у периоду од 12. 11. 2020. године до 19. 11. 2020. године. Пријаве на конкурс за упис студената на мастер академске студије примају се од 19. новембра до 23. новембра 2020. године у Центру за развој каријере и саветовање студента, улица Јована Цвијића бб, Крагујевац.

Услови уписа:

Право на упис имају сви студенти који су стекли високо образовање најмање на основним академским студијама, у обиму од 240 ЕСПБ, на студијском програму из поља техничко технолошких наука или из поља уметности.

Све информације о Конкурсу можете да видите на следећем линку.

 

Отворен је позив за пријаву заинтересованих наставника и сарадника Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу за онлајн обуку у области развоја дигиталних компетенција, предузетничких вештина и ангажовања музичара у друштву, који се организује у оквиру пројекта ДЕМУСИС, WP.3, а које ће одржати колеге са Литванске академије за музику и позориште. Сви заинтересовани могу се пријавити до 16.11.2020. године за онлајн обуку наставника и сарадника на Литванској академији за музику и позориште. Минимално трајање обуке је укупно 8 сати, што се може остварити током једне недеље или током периода од неколико недеља, а најкасније до краја децембра 2020. године. Обука ће се извршити у зависности од капацитета и тренутних могућности партнерске институције, о чему ће заинтересовани наставници и сарадници бити благовремено обавештени. 

 

Линк за пријаву.

Обавештавамо запослене и студенте Филолошко-уметничког факултета да се, према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, државни празник Републике Србије Дан примирја у Првом светском рату, празнује 11. новембра 2020.  Среда је нерадни дан, а први радни дан је четвртак, 12. новембар.