Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Због великог интересовања за овогодишње Априлске радионице, програм Априлских радионица обогаћен је још једном занимљивом темом:

Ваннаставне активности и волонтирање - огледало ваше способности која ће се одржати онлајн, у четвртак, 30. априла 2020. у 12.00 часова

Уколико желите да сазнате на који начин се издвојити на разговору за посао, шта је то што прави разлику међу кандидатима истог профила, као и у која знања улагати и које вештине изграђивати током студентских дана, придружите нам се на радионици. 

Гостујући предавач на овој радионици ће бити Марија Гарџић, руководилац Сектора за људске ресурсе у Milanovic Industries Group d.o.o. (MIND), једној од водећих компанија у индустрији Србије.

И ове године ћете на радионици имати прилику да сазнате како изгледа процес селекције кандидата у овој компанији, као и које су најчешће грешке и најважније препоруке за успешно представљање послодавцу.

Линк за пријаву присуства на радионици можете наћи овде.

За сва питања можете контактирати са Центром путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

93222747 645987519301273 1061846370907848704 n

Центар за омладинске иницијативе у граду Белгороду (Русија) спроводи наградни конкурс аматерских видео-радова на који се могу пријавити сви заинтересовани у узрасту од 14 до 35 година.

Међународно видео-такмичење ,,#BASECINEMА" се одржава у циљу развијања међународних односа и унапређења стваралачког потенцијала младих људи (од 14 до 35 година) из Белгородске области и Републике Србије. Да бисте учествовали на конкурсу, морате на личној Инстаграм страници објавити оригинални видео запис који открива тему „КУЋА, ТО ЈЕ ЦЕО СВЕТ“, са хаштаговима #basecinema, #stayhome и то до краја месеца.

Битно је да Инстаграм профил учесника такмичења мора бити отворен и активан током трајања конкурса!

Сви учесници Конкурса биће награђени дипломама. Победници биће награђени дипломама, вредним поклонима и наградама у свакој од четири номинације:

BaseDrama - видео-снимци у драмском жанру;
BaseComedy - видео-снимци у жанру комедије;
Docbase - документарни видео;
AuthorBase – ауторски видео-записи (art house).

Језички аспект конкурса подразумева да ће видео-снимци учесника чији је матерњи језик руски бити креирани на српском или енглеском језику са титловима на руском. Учесници који говоре српски користиће руски или енглески језик са титловима на српском, у видео-записима.

Видео би требало бити доброг квалитета са размером слике 9:16 (вертикално), у трајању од једне до десет минута за извоз на IGTV.

Број радова једног учесника на Конкурсу није ограничен.

Објављивањем видео-записа са хаштаговима #basecinema и #stayhome и учествовањем на Конкурсу, учесник пристаје да се његови радови користе у било које сврхе везане за конкурс, укључујући оглашавање, штампање, објављивање у медијима.

Организациони одбор Конкурса задржава право да без објашњења уклони непримерени садржај објављен под хаштаговима Конкурса.

2

Текст конкурса

Имајући у виду ситуацију са којом се Европа и свет, а и наша земља, тренутно суочавају, а у жељи да студентима и дипломцима пружи могућност за стицање нових знања током периода боравка код куће, Центар за развој каријере, први пут, ове године, традиоционалне Априлске радионице, организује онлајн.

Идеја програма је да студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу пружи прилику за стицање знања и вештина које ће им бити од значаја како
током студија у земљи и/или иностранству, тако и приликом изласка на тржиште рада.

Програм ће и ове године обухватити велики број тема - од вештина академског писања и управљања временом,  преко пријаве за Еразмус+ стипендију, до вештина потребних за излазак на тржиште рада и тражења посла.

Програм ће ове године, онлајн, за похађање подједнако бити доступан студентима и дипломцима са свих факултета нашег Универзитета.

 

plakat aprilske radionice

Све радионице и презентације су, као и до сада, бесплатне.
Неопходно је пријавити се за учешће на Априлским радионицама путем линкова за пријаву присуства.

Детаљан програм са описом радионица и предавања можете погледати ОВДЕ.

За сва додатна питања стојимо Вам на располагању путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Конференција универзитета Србије отворила је конкурс за осмишљавање визуелног идентитета за све студенте основних и мастер студија универзитета.

Сви заинтересовани треба да приложе ћирилично и латинично решење, као и решење на енглеском језику (The conference of the Universities of Serbia – CONUS).

Радове треба послати електронском поштом на имејл адресу  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.   у PDF формату, до 30. априла 2020. године, са следећим подацима:  име и презиме аутора, факултет, универзитет и година студија, контакт телефон. Победник ће бити објављен 1. јуна 2020. године на сајтовима свих 18 универзитета.

 

Konkurs za izradu vizuelnog identiteta Konusa poster 1 page 001Konkurs za izradu vizuelnog identiteta Konusa poster 1 page 002

Konkurs za izradu vizuelnog identiteta Konusa poster 1 page 003