Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Проф. др Живојину Станојчићу постхумно је додељена Повеља Матице српске за укупан допринос изучавању српског стандардног језика и његових стилских функција. Једногласну одлуку донео је жири који чине проф. др Вељко Брборић, др Миодраг Матицки, академик Слободан Реметић, проф. др Драган Станић и проф. др Срето Танасић, који у образложењу наводе значај његове Граматике српског језика, изучаване више од три деценије, коју је приредио са проф. Љубомиром Поповићем.

Такође, указано је и на значај Станојчићевог самосталног речника у едицији Креативног центра, као и његове докторске дисертације „Језик и стил Иве Андрића", коју је написао шездесетих година прошлог века.

Повеља Матице српске за неговање српске језичке културе за 2019. годину припала је Међународном славистичком центру, академику Матији Бећковићу и проф. др Ради Стијовић.

Признања ће бити уручена на свечаности у Матици српској, у уторак 23. јуна.

Ова повеља се  институцијама и појединцима који доприносе очувању српског језика и културног идентитета додељује од 2012. године.

У петак, 19.06.2020. године са почетком у 11 часова, у учионици 64 на Факултету инжењерских наука, Сестре Јањић бр. 6 одржаће се приступно предавање за избор једног наставника у звање доцента за ужу научну област Методика наставе немачког језика и књижевности.

 

Више информација:

Приступно предавање за избор наставника у звање доцента за ужу научну област Методика наставе немачког језика и књижевности по конкурсу објављеном 20. 5. 2020. године (објављено 11. 6. 2020)

У петак, 19.06.2020. године са почетком у 12 часова, у учионици 203 на Факултету инжењерских наука, Сестре Јањић бр. 6 одржаће се приступно предавање за избор једног наставника у звање доцента за ужу уметничку област Унутрашња архитектура и индустријски дизајн.

 

Више информација:

Приступно предавање за избор наставника у звање доцента за ужу уметничку област Унутрашња архитектура и индустријски дизајн по конкурсу објављеном 15. 1. 2020. године (објављено 9. 6. 2020).