Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу, у сарадњи са још четири европска универзитета, у оквиру пројекта V4 Green Universities, организује Climaversity Video Contest такмичење на Универзитет у Крагујевцу,  са циљем да студентима и запосленима на Универзитету омогући да се својим идејама прикључе активној кампањи за заштиту животне средине.

Студенти и запослени на Универзитету у Крагујевцу своја решења за очување животне средине на Универзитету могу представити на оригиналан и креативан начин у видео-формату.

Пријаве су отворене до 3. маја, а најбоље идеје биће награђене вредим наградама (као што су електрични бицикл, електрични скутер, паметни сат).

Више информација о такмичењу и начину пријаве можете наћи у вести на сајту Универзитета.

Поштовани,

Задовољство нам је да вас обавестимо о добитницима награда Удружења композитора Србије које се додељују под покровитељством Сокоја, организације музичких аутора Србије

 Награда „Павле Стефановић”

за музичку есејистику и критику  за 2019. годину

 

nagradjenaЖири који чине музиколози Јасмина Зец, музички критичар, Ивана Неимаревић, музички уредник на Трећем програму Радио Београда, професори Факултета музичке уметности у Београду др Јелена Михајловић Марковић, теоретичар, и Милош Заткалик, композитор и теоретичар, као и музиколог др Мирјана Веселиновић-Хофман (председник Жирија), донео је одлуку да Награда „Павле Стефановић” за 2019. годину припадне музикологу проф. др Тијани Поповић Млађеновић, за критички есеј „Списак бр. 2 за симфонијски оркестар /Слике хаоса VI Зорана Ерића”, јавно изложен у Сали Удружења композитора Србије 17. априла 2019. и објављен исте године у зборнику Трибине Нови звучни простори, у издању Центра за музичку акцију и РТС издаваштва.

 

 https://composers.rs/wp-content/uploads/2021/03/Obrazloz%CC%8Cenje-za-dodelu-nagrade-P-Stef-za-2019.pdf

   

***

Награда „Александар Павловић”

за промоцију српске музике у земљи и иностранству за 2019. годину

 

Vlada BlagojevicЖири у саставу др Снежана Николајевић, музиколог, редовни професор Филолошко - уметничког факултета у Крагујевцу у пензији, председник, мр Саша Мирковић, виолиста и професори Факултета музичке уметности у Београду др ум. Иван Брклјачић, композитор, мр Милана Стојадиновић-Милић, композитор и  др ум. Неда Хофман, пијанистикиња, донео је одлуку да Награда „Александар Павловић” за 2019. годину припадне акордеонисти проф. мр Владимиру Благојевићу. Жири је такође одлучио да Захвалницу за дугогодишњи допринос промоцији савремене српске музике додели мр Стани Крстајић, флаутисткињи и Сокоју,  организацији музичких аутора Србије. 

 

 

https://composers.rs/wp-content/uploads/2021/03/Nagrada-Aleksandar-Pavlovic-_-Vladimir-Blagojevic.pdf

Валентина Туловић, сарадник у настави и студенткиња мастер студија на Филолошко-уметничком факултету, изабрана је да буде једини учесник из Србије на пројекту професионалне праксе у превођењу, у организацији АУФ-а и сарадњи са Републиком Румуније (stages professionnels à distance en traduction en partenariat avec RFI Roumanie).
У овом избору за професионалну приправничку мобилност на даљину, бирао се један студент за Србију са универзитета које су чланице АУФ-а: Универзитет у Београду, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Нишу, Универзитет уметности и Универзитет у Крагујевцу.
Честитамо!

У жељи да се студентима и запосленима на Универзитету у Крагујевцу приближе информације о активним конкурсима за Еразмус+ програм мобилности, Универзитет у Крагујевцу организује две онлајн презентације, и то:

- презентацију намењену студентима која ће бити одржана у среду 17. марта 2021. године. Најава на сајту Универзитета: https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2991

- презентацију намењену наставном и ненаставном особљу која ће бити одржана у понедељак 22. марта 2021. године. Најава на сајту Универзитета: https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2994

.