Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Француско-српска привредна комора са задовољством најављује пето издање Онлајн сајма запошљавања, који ће се одвијати у склопу Француске недеље, од 20. до 27. новембра, на платформи: www.francuskanedelja.rs.

На овогодишњем онлајн сајму запошљавања који почиње 20. новембра учествоваће 17 учесника, француских, српских и других локалних предузећа и партнера Коморе као што су Атос, Адрија медија, Адеко, Кредит Агриколе банка, Мецафор, Менпоуер, Смарт поинт, Тризма, Транском и још многи други. Тражиће се кандидати најразличитијих профила и интересовања, за рад у маркетингу, банкарству, грађевинској индустрији, ИТ индустрији, новинарству, затим кандидати са знањем страних језика итд.

Обавештавамо запослене и студенте Филолошко-уметничког факултета да се, према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, државни празник Републике Србије Дан примирја у Првом светском рату, празнује 11. новембра 2019.  Понедељак је нерадни дан, а први радни дан је уторак, 12. новембар. 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ПОЗИВА талентоване младе истраживаче-студенте докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама.

Кроз овај позив укључиће се до 100 младих истраживача.

На овај позив пријављују се млади истраживачи који имају титулу дипломирани-мастер и први пут уписану прву годину докторских академских студија за школску 2019/2020. годину на акредитованој високошколској установи у Републици Србији.

 

Текст Позива са обрасцем Пријаве преузимају се на сајту Министарства у којима су наведени услови учешћа, начин пријаве, као и потребна документација.

 

Рок за подношење пријаве је 20. новембар 2019. године

Управни одбор Фондације за решавање стамбених потреба наставном, научноистраживачком и уметничком кадру Универзитета у Крагујевцу донео је Одлуку о расписивању и објављивању Јавног конкурса за давање у закуп станова младим истраживачима и уметницима. Текст Конкурса налази се на сајту Универзитета у Крагујевцу.