Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Ако сте млади истраживач који се пријављује на конкурс Министарства просвете, науке и технолошког развоја, заинтересован за ангажовање на Филолошко-уметничком факултету,  у наставку можете наћи линк са упутством за пријаву. http://www.filum.kg.ac.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=942&catid=25&lang=sr&Itemid=217

Студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета, кларинетисти Никола Марјанов и Катарина Марјанов добитници су треће награде на конкурсу International Orchestra Auditions Awards у организацији Самниум Универзитета за музику из Италије (Samnium University of Musiс). 

International Orchestra Auditions Awards конкурс је намењен оркестарским свирачима старијим од 18 година, а нуди 60 стипендија у сврху формирања Самниум симфонијског оркестра. Овај оркестар ће у јуну 2021. године, у оквиру европске турнеје, наступити у Италији и у Аустрији, где ће свирати у бечком Мусиквереину.

 

samnium

Отворен је књижевни конкурс за најбољу кратку причу, есеј или песму на шпанском језику, који реализује Ибероамерички центар на Филозофском факултету у Новом Саду и Удружење професора шпанског језика Србије (АПЕС). Рок за слање радова је 1. март 2021. године.

Информације и пријаве: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Književni konkurs CIBAM i APES page 001Književni konkurs CIBAM i APES page 002