Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У понедељак, 29. марта 2021. године, у 19.30 часова, у Гaлерији Центра за културу ,,Градац" у Рашкој, биће отворена самостална изложба слика под називом Сликам оно што знам да је тамо др ум. Јелене Шалинић Терзић, ванредног професора на Филолошко-уметничком факултету. 

Добро дошли!

Јеlena Šalinić pozivnica za profil 1

Обавештавамо вас да је Дом здравља Крагујевац од 22. марта 2021. године почео са вакцинацијом студената заинтересованих за имунизацију против вируса COVID-19. Вакцинација ће се вршити сваког радног дана у просторијама Студентске поликлинке од 10 до 13 часова.

За више информације, погледајте допис Дома здравља Крагујевац.

Универзитетска агенција франкофоније (AUF) – Биро за централну и источну Европу  расписали су позив за стипендије за научне боравке у трајању од 3 месеца у оквиру универзитета чланица АУФ-а. 

За програм могу конкурисати млади истраживачи – студенти докторских студија,  који су пријавили тезу на неком од универзитета чланица АУФ-а (међу којима је и наш Универзитет). 

Пријаве су отворене до 30. априла 2021. године (до 23.00 часа по времену у Букурешту)

Како бисте се пријавили на овај позив потребно је:

За све додатне информације обратити се путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Више информација о овом програму стипендија можете наћи овде

Напомена: Познавање француског језика за научноистраживачке боравке није нужно. 

Филолошки факултет Московског државног универзитета М. В. Ломоносов, Институт за лингвистику Руске академије наука, Институт за славистику Руске академије наука и Филолошки факултет Универзитета у Београду организоваће, по трећи пут, у новембру ове године, једнонедељну научно-практичну Школу србистике Доминанте српске културе (Доминанты сербской культуры). Учесници Школе биће студенти основних и мастер студија србистике и славистике са руских и српских универзитета, а предавачи ће бити српски и руски стручњаци за српски језик, српску књижевност и српску историју. Информација о Школи србистике и позив студентима да се пријаве  биће ускоро објављена.

Чланови Организационог одбора Школе србистике јесу  др А. Н. Собољев (Институт за лингвистичка истраживања Руске академије наука), др А. А. Плотњикова (Институт за славистику Руске академије наука), др Рајна Драгићевић (Филолошки факултет Универзитета у Београду) и др Е. И. Јакушкина (Филолошки факултет Московског државног универзитета М. В. Ломоносов).

 Информација о Школи србистике и позив студентима да се пријаве налазе си се на вези.