Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Тема пројекта је финансирање најмање 10 иновативних и одрживих пилот пројеката  заједничког стваралаштва и заједничких продукција у музици. Пројекти су намењени композиторима и музичарима и за циљ имају подстицање европског музичког репертоара. Фокус пројекта треба да буде на повезивању композитора и музичара различитог држављанства и порекла, у циљу стварања разноликог окружења за учење, које ће неговати креативност и међусобну сарадњу.

Буџет пројекта:

Укупан буџет за овај позив износи 500.000 евра.

Максималан износ средстава по пројекту може бити до 50.000 евра, односно 85% укупних трошкова.

Овим позивом Европска комисија предвиђа финансирање најмање 10 пројектних предлога.

Учешће:

Право на учешће имају:

  • Јавна и приватна правна лица (физичка лица не могу поднети пријаву)
  • Установе, организације и тела из музичког сектора, са релевантним музичким искуством, које имају знање и капацитете за организовање музичких кампова, радионица или резиденција усмерених на музичко стваралаштво.

Овим групама институција припадају универзитети, јавне и приватне непрофитне организације, мала и средња предузећа.

Пријаве се могу поднети самостално или у име конзорцијума који чине најмање две институције.

Рок за апликацију: 30. март 2020. године. (13 часова према бриселском времену)

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са представницима Француског института у Србији и Националне агенције за промоцију француског високог образовања (Campus France), организује презентацију студија у Француској и стипендија Владе Француске, у петак, 21. фебруара 2020. године са почетком у 12:00 часова у просторијама Центра за развој каријере.

Презентација је намењена студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу, а на презентацији ће бити речи о могућностима за студије у Француској.

На презентацији ће бити представљене:

  • могућности за студије у Француској и богатство француских студијских програма;
  • могућности за стипендирани наставак школовања у Француској на нивоу мастер 2 и докторских студија у коменторству.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписали су конкурс за доделу стипендија за академску 2020/21. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској. Конкурс је отворен до 16. марта 2020. године.

Стипендије покривају трошкове школарине и живота у Француској, као и трошкове осигурања, а изабрани студенти добијају статус „стипендисте француске Владе”.

Напомена: Због ограниченог броја места неопходно је да се за присуство презентацији пријавите путем следећег линка

Више информација о овом програму стипендија можете наћи на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу.

Објављена прелиминарна листа истраживача на пројекту Еко(по)етика! Детаљније на http://filum.kg.ac.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=760&catid=73&lang=sr&Itemid=137

Баварски високошколски центар за Средњу, Источну и Југоисточну Европу (BAYHOST) и ове године додељује стипендије за летње курсеве немачког језика на универзитетима у Баварској.

За стипендије могу конкурисати студенти и млади научници свих дисциплина из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Албаније, Словеније и Украјине, чије је знање немачког језика минимум на Б1 нивоу.

Заинтересовани кандидати у време пријаве морају бити у статусу студента (завршена најмање 2 цела семестра) или запослени као академско особље на високообразовној институцији у својој матичној земљи. 

Стипендија покрива трошкове курса, смештаја, џепарац и трошкове исхране на универзитету у Баварској. Више информација на страни Универзитета у Крагујевцу.