Филолошко-уметнички факултет
youtubeyoutubeyoutube

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са Француским институтом и Националном агенцијом за промоцију француског високог образовања у иностранству, oрганизује презентацију стипендија Владе Француске у среду 13. фебруара 2019. године са почетком у 12:00 часова у просторијама Центра за развој каријере (зграда Ректората, други спрат).

На презентацији ће бити представљене могућности за стипендирање за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској, и то:

Стипендије за мастер 2 студије (све области)

Стипендије за докторске студије у коменторству

Пост-мастер програм Коперник

Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписали су конкурс за доделу стипендија за академску 2019/20. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској. Конкурс је отворен до 18. марта 2019. године.
Стипендије покривају трошкове школарине и живота у Француској, као и трошкове осигурања, а изабрани студенти добијају статус „стипендисте француске Владе”.

Више информација о презентацији можете погледати овде: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2007

Poster prezentacije

У Градској галерији у Краљеву, 12. фебруара 2019. у 19 часова биће отворена изложба Тектоника у ентеријеру ауторки: др Јелене В. Атанасијевић, мр Сање Дрвенице и др ум Иване Павловић.

rsz plakat tektonika u enterijeru

Интернационални фестивал  Међународна студентска недеља у Београду (International Student Week in Belgrade - ISWiB) одржаваће се од 14. до 22. јула 2019. године. Фестивал већ дуги низ година окупља преко 250 студената из преко 50 држава широм света. Идеја фестивала је да се млади у мултикултуралном окружењу баве највећим проблемима данашњег друштва и да путем радионица које се користе разним методама пруже свој допринос решавању тих проблема. Ове године славимо 13. годину постојања и под слоганом „Будућност зове“ студенти ће моћи да учествују у 11 занимљивих радионица као што су: мјузикл, крипто валуте, екологија и друге. Фокус овогодишње конференције јесте 4.0 револуција, охрабривање и припрема младих за предстојеће промене, као и промовисање става отворености за нове могућности и иновације тако што ћемо младима пружити потребно образовање о најновијим великим открићима које ће ускоро имати све већу примену и променити наш свакодневни живот, али и инспирисати их да користе добијено знање у својој потрази за иновацијама. Осим едукативног програма, младима се пружа могућност упознавања Београда и размена мишљења са својим вршњацима у амбијенту ослобођеном од предрасуда, расизма, ксенофобије, хомофобије, насиља и говора мржње. Учесници ће упознати и стручњаке различитих професија и биће подстицани на друштвени активизам у сопственој локалној заједници.

 

image001

 

 

Музичка продукција РТС и ове, 2019. године, отвара конкурс „Млади и успешни“, који је намењен талентованим уметницима, до 25 година старости, заинтересованим да као солисти наступе на концерту са Симфонијским оркестром РТС.

Први конкурс „Млади и успешни“, који је био отворен 2017. године, привукао је пажњу великог броја младих уметника заинтересованих да концерну сцену поделе са Симфонијским оркестром РТС. Овај реномирани ансамбл, кроз своју историју дугу више од осам деценија, неговао је програмску политику која од увек била усмерена и у правцу афирмације и јавне презентације најперспективнијих младих извођача. Више од 150 уметника из целе земље, до 25 година старости, ушло је у оштру конкуренцију, а одабрано је 20 најбољих међу њима, које је до сада већ имала прилике да чује и публика у Kоларчевој задужбини.

Подстакнути великим интересовањем међу младим уметницима, али и свешћу да је неопходно пружити подршку и неговати таленат генерације уметника која тек ступа на професиовналну музичку сцену, Музичка продукција РТС и ове године отвара Kонкурс, који је отворен од 1. фебруара до 1. марта.

Сви заинтересовани треба да пошаљу биографију и снимак на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или поштом на адресу Музичка продукција РТС, Хиландарска 2, 11000 Београд, са назнаком „За конкурс млади и успешни“.

Konkurs Mladi i uspesni