Филолошко-уметнички факултет
youtubeyoutubeyoutube

Обавештавамо запослене и студенте Филолошко-уметничког факултета да се, према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, државни празник Републике Србије Сретење, Дан државности, празнује 15. и 16. фебруара 2018.  Четвртак и петак су нерадни дани, а први радни дан је субота, 17. фебруар. 

У уторак, 20. фебруара у 19 часова у Универзитетској галерији биће отворена изложба Кратки резови Јелене Шалинић Терзић. Изложба ће бити отворена до 10. марта 2018.

SALINIC pozivnica

Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписали су конкурс за доделу стипендија за 2018/2019. годину за студенте који су заинтересовани да своје школовање наставе у Француској.

У уторак, 13. фебруара 2018. године, на Универзитету у Крагујевцу, биће одржана презентација стипендија Владе Републике Француске, са почетком у 12:00 сати и овим путем позивамо све заинтересоване студенте да присуствују.

stipendije francuske vlade

Канцеларија за младе у Крагујевцу у наредном периоду реализује читав низ радионица и обука намењених младима, а једна од њих је организовање бесплатне припремне наставе за полагање мале матуре. Циљ радионице је да се ученици што боље припреме за предстојећи пријемни испит и упишу жељене школе.
Канцеларија за младе позива студенте српског језика и књижевности Филолошко-уметничког факултета да се пријаве на студентску праксу која би подразумевала организовање и држање припремне наставе из српског језика и књижевности, у терминима који ће бити усклађени са обавезама студената, али и ученика у школи. Сав материјал који је потребан обезбеђује Канцеларија за младе, а на крају радионице студенти добијају захвалнице Града Крагујевца, потврду да су учествовали и допринели раду Канцеларије за младе, као и одређене бенефите.
Студенти страних филологија Филолошко-уметничког факултета имају могућност да праксу обављају у оквиру радионица за учење страних језика, које се такође одржавају у просторијама Канцеларије за младе.
За детаљније информације јавити се на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или број телефона 0602342394.