Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Студентима ФИЛУМ-а, који су припремали крагујевачке осмаке за полагање мале матуре, уручио је потврде за учешће у реализацији припремне наставе Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи. 

Овом приликом је Град Крагујевац уручио захвалницу Факултету, за учешће у реализацији ове идеје, као и професорима и студентима што су издвојили своје време да помогну младима да положе тестове.

У припреми осмака за полагање мале матуре учествовало је 52 студента завршних, мастер и докторских студија два крагујевачка факултета, а у односу на претходну годину интересовање осмака за припрему било је дупло више. За тестове из математике, српског језика, биологије, физике и хемије припремало се 200 ђака, а приоритет су имали ученици који примају дечији додатак, они чији родитељи примају социјалну помоћ, деца самохраних родитеља и деца без родитељског старања.

Свечаности којом је обележена још једна успешно завршена припремна настава, присуствовали су и Гордана Марковић, начелница Градске управе за ванпривредне делатности, др Срећко Трифуновић декан ПМФ-а и Александра Матић секретар и асистент на Катедри за српску књижевност.

 

 

Студентски парламент ФИЛУМ-а покреће хуманитарну акцију "ШВ образац за дечју радост", у оквиру које ће студенти ФИЛУМ-а моћи да преузму два обрасца ШВ-20, који су потребни за упис, у канцелариjи Б21 на Правном факултету, уз остављање донације у износу од 50+ динара. Сав прикупљен новац биће уплаћен хуманитарној организацији Срби за Србе, која помаже социјално угроженим вишедетним српским породицама широм Балкана. Позивамо све студенте да се прикључе овој хуманитарној акцији и на тај начин помогну малишанима који живе у тешким материјалним условима.

 

 сзс 1

Студентски парламент ФИЛУМ-а у сарадњи са организаторима Фестивала обезбедио је 50% попуста на редовне цене улазница. Цена за студенте и професоре ФИЛУМ-а ће бити 500 динара за појединачне дане, док ће комплет улазница за сва три дана бити 1 250 динара.
Двадесети Интернационални џез фестивал у Kрагујевцу се одржава од 24-26. октобра 2019. године у Kњажевско-српском театру.
У три дана Фестивала, наступиће неки од тренутно најактуелнијих музичара европске џез сцене, које подједнако воли и критика и публика. Специфично је да у оквиру свих бендова овогодишњег издања Фестивала наступају музичари који врло радо свирају и друге музичке жанрове, што свакако утиче и на њихов целокупни музички израз, али и носи посебну атмосферу у оквиру њихових џез свирки.
Детаљан програм Фестивала можете пронаћи на следећим линковима:
https://www.ijfk.info/
https://www.facebook.com/events/2581052545457304/

Сви заинтересовани студенти и професори улазнице могу резервисаи путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..ac.rs.
јфестивал