Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У петак 31. јануара, у 19 сати, у Атријуму Народне библиотеке Србије биће представљен зборник После 200 година: два века научне фантастике, у издању Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу (2019).
У разговору поводом објављеног зборника радова После 200 година: два века научне фантастике биће речи о историји и развоју проучавања научно-фантастичне литературе; о садашњем стању жанра научне фантастике, као и о његовој будућности; о могућностима успостављања основних принципа за студије СФ књижевности; о човеколиким роботима и човеку у делима писаца фантастике; о Франкештајну 200 година касније и др. Зборник је објављен поводом Научног округлог стола одржаног 28. октобра 2018. године на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у оквиру XIII међународног научног скупа Српски језик, књижевност, уметност. Уредник зборника је проф. др Никола Бубања.

Учествују: проф. др Никола Бубања, проф. др Александар Б. Недељковић, др Тијана Тропин и др Милан Д. Живковић.

My Post

Студентски културни центар Крагујевац у оквиру свог образовног програма организује KARAOKE PARTY у сарадњи са Филолошко-уметничким факултетом, у петак  17.01.2020. од 21 час у просторијама СКЦ-а. Песме ће се певати на српском, енглеском, немачком, италијанском, француском и шпанком језику.

Сви заинтересовани су добро дошли.

 

Преглед актуелних стипендија и конкурса на које, у наредном периоду, могу конкурисати студенти и/или дипломци Филолошко-уметничког факултета:

  1. Програм стипендија Владе Републике Турске - рок за пријаву: 20. фебруар 2020.
  2. Стипендије Централно-европског универзитета - рок за пријаву: 30. јануар 2020.
  3. Стипендије Владе Румуније за академску 2020/21. годину - рок за пријаву: 2. март 2020.
  4. Стипендије Фулбрајт програма за мастер студије и истраживање на нивоу докторских студија - рок за пријаву: 31. март 2020.
  5. Једномесечни програм праксе компаније Adecco за студенте - рок за пријаву: 27. фебруар 2020.

Такође, користимо ову прилику да још једном подсетимо све заинтересоване студенте завршних година основних и мастер академских студија да је Конкурс Фонда за младе таленте за стипендирање најбољих студената у Републици Србији отворен до 24. јануара 2020. године, као и да је Конкурс Министарства просвете, науке и технолошког развоја за студенте докторских студија отворен до 27. јануара 2020. године.

У суботу, 18.01.2020. године са почетком у 11 часова, у свечаној сали Друге крагујевачке гимназије одржаће се приступно предавање за избор једног наставника у звање доцента за ужу уметничку област Клавир.

 

Више информација:

Приступно предавање за избор једног наставника у звање доцента за ужу уметничку област Клавир (Клавирска музика), по конкурсу објављеном 4.12.2019. године (објављено 27.12.2019. године)