Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Филолошко-уметнички факултет обавештава своје студенте да је декан Факултета донео Одлуку о одлагању финансијских обавеза студената за време ванредног стања.

Текст одлуке можете погледати у прилогу

Драге колегинице и колеге, драги суграђани,  
У градовима у Републици Србији кренуло се са формирањем кризних штабова за волонтере како би се пружила помоћ лицима старијим од 65 година, а којима је забрањено кретање, због спречавања ширења вируса COVID-19.
Најугроженији су наши најстарији суграђани, који због забране изласка нису у могућности да обезбеде основне животне намирнице, као ни лекове које многи од њих користе и сада им је више него икад потребна наша помоћ.
Уз њих смо расли, они су пазили на нас док смо били мали, од њих смо учили, помагали су нам на разне начине кроз наше одрастање, сада је дошао ред да ми помогнемо њима, а ово је једини сигуран начин да то урадимо.
На територији града Крагујевца је формиран Кризни штаб, при ком ће деловати и волонтерски центар, па вас молимо да се због специфичности ситуације и потребне здравствене заштите свих вас који бисте желели да помогнете не организујете сами, већ то учините преко Кризног штаба, који ће организовати обуку, давати детаљна упутства за пружање помоћи и обезбедити потребну медицинску заштиту.
Покажимо солидарност и помозимо онима којима је то најпотребније!
Можете се пријавити путем следећег линка, а ангажовани у волонтерском центру Кризног штаба у Крагујевцу ће вас контактирати:
https://forms.gle/PjVWNnDdmXZcexYv7

 

unnamed

Сенат Универзитета у Крагујевцу на електронској седници одржаној 18.03.2020. године донео је Одлуку о мерама за време важења ванредног стања, којом се привремено врши застој свих радњи у:

  • Поступцима избора у звања и заснивања радног односа наставника и сарадника Универзитета у Крагујевцу;
  • Поступцима пријава, израда и одбрана, докторских дисертација односно докторског уметничког пројекта;

За време ванредног стања уведеног Одлуком о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије (”Сл. гласник РС” бр. 29/20) не теку рокови у:

  • Поступцима избора у звања и заснивања радног односа наставника и сарадника Универзитета у Крагујевцу (расписивање конкурса, пријављивање на конкурс, формирање комисије, предаја документације, рок за предају извештаја, рок за одржавање приступног предавања, рок за увид јавности на извештаје и за писање приговора, рокови за изјављивање приговора на одлуке о изборе у звања, као и други рокови предвиђени општим актима којима се регулише поступак избора у звања наставника и сарадника Универзитета у Крагујевцу);
  • Поступцима пријава, израда и одбрана, докторских дисертација односно докторског уметничког пројекта (рок за формирање комисије, предаја документације, писање свих извештаја, рок за увид јавности на извештаје и за писање приговора, рокови за исправке и допуне докторске дисертације, рокови за одбрану докторске дисертације односно докторског уметничког пројекта, рокови за завршетак студија);

Детаљније информације можете видети на сајту Универзитета у Крагујевцу и у прилогу.

С обзиром на обуставу наставе у просторијама факултета због проглешења ванредног стања на територији Републике Србије, обавештавамо студенте Одсека за примењену и ликовну уметност на предметима из уже уметничке области Сликарство, Сликарске технике, Графика и графичке технике, Вајарство и Графика књиге,  да ће им бити дозвољен приступ атељеима и радионицама у току ове недеље (у договору са предметним професорима), да преузму материјале за рад.

                                                                                                                                                                                                                              Декан ФИЛУМ-а      

                                                                                                                                                                                                          Мр Зоран Комадина, редовни професор