Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је допис факултетима у вези са кандидатима који су се у првом уписном року пријавили за полагање пријемног испита за школску 2020/2021. годину, а на који нису приступили због заражености коронавирусом (SARS-CoV-2), да полажу пријемни у другом конкурсом року.

Кандидати су дужни да, у склопу пријаве, доставе доказ о заражености коронавирусом (SARS-CoV-2) током првог уписног рока. Ови кандидати биће рангирани у оквиру коначне ранг-листе из првог уписног рока, која ће бити проширена. 

 

Детаљније информације можете погледати у Допису Министарства који се налази у прилогу.

Прилог

За попуњавање овог формулара морате имати гугл налог. Кликом на слику ПРИЈАВИ СЕ, улогујте се са вашим гугл налогом.
Сви кандидати који попуне електронску пријаву су у обавези да при приступању полагања испита са собом понесу спаковано у једну коверту фотокопије докумената, као и признаницу уплатнице.

За све додатне информације и недоумице око попуњавања овог формулара можете контактирати телефоном Студентску службу ФИЛУМ-а на телефоне 064/6454-537 и 064/6454-533 Уколико сте припадник афирмативних група јавите се Студентској служби.

Elektronska prijava

ЕЛЕКТРОНСКА ПРИЈАВА ЋЕ БИТИ ОТВОРЕНА ДО 24.09. 14 00 ЗА ОДСЕКЕ ЗА ФИЛОЛОГИЈУ И ПРИМЕЊЕНУ И ЛИКОВНУ УМЕТНОСТ,
ДОК ЋЕ ЗА ОДСЕК ЗА МУЗИЧКУ УМЕТНОСТ БИТИ ОТВОРЕНА ДО 25.09. 14 00

Aмбасада Сједињених Америчких Држава у Београду расписала је конкурс за Фулбрајт програм за гостујуће предаваче за академску 2021/22. годину.
Програм је намењен млађим и старијим истраживачима, универзитетским предавачима и стручњацима са академских институција у Србији, којима пружа могућност путовања у Сједињене Америчке Државе како би се укључили у напредна академска истраживања и/или предавали на универзитетском нивоу.

Рок за пријаву је 12. октобар 2020. године.

Више информација о овом програму можете наћи путем линка.

Швајцарска компанија Regent Lighting доо која се бави производњом електричне расвете расписала је конкурс за радно место за пријем кандидата са знањем немачког језика. 

Текст конкурса можете погледати путем линка

CINS-ова школа истраживачког новинарства ове године ће због епидемије бити одржана онлајн.

Ово је прилика да сви заинтересовани који живе ван Београда, а желели би да се упознају са техникама новинарског истраживања, похађају школу без потребе да путују.

За полазнике је школа бесплатна, пријаве трају до краја августа, а тренинзи ће бити одржани од 23. до 27. септембра (у две групе).

Школа је доступна свим новинаркама и новинарима, као и студенткињама и студентима са израженом мотивацијом за бављење истраживачким новинарством, без обзира на то који факултет похађају (приоритет имају студенти завршних година студија и они на мастер студијама). Такође, обука је отворена и за припаднике рањивих група, националних мањина и за особе са инвалидитетом. Услов је да пријављени новинари и новинарке раде или студирају на територији Србије.

Сви заинтересовани студенти могу се пријавити до 31. августа (до 23:59 тог дана), слањем CV-а и мотивационог писма на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., са насловом имејла: „Prijava za CINS Školu, <IME> i <PREZIME>”.

 

Додатне информације можете наћи на сајту

Razvojni biznis centar Kragujevac, у сарадњи са искусним тренером и експертом за област друштвених мрежа и дигиталног маркетинга Страхињом Ћаловићем, из фирме „Organic Media“, реализује програм подршке запошљавању младих, узраста 18 до 30 година старости. Програм је део пројекта „Праве вештине по мери послодавца“, који подржава и финансира швајцарска организација Solidar Suisse, канцеларија у Београду.

Програм укључује:
 
  • Теоретску обуку за дигитални маркетинг у трајању од 5 радних дана;
  • Практични део обуке – стручну, радну праксу, у трајању од 4 радне недеље, на реалним задацима из области дигиталног маркетинга, уз континуирану подршку и надзор искусног ментора.
  • И теоретска и практична обука реализују се онлајн. Практични део обуке може укључивати и одлазак на терен и непосредну комуникацију са клијентима.
  • Кандидати који током обуке покажу одговарајући ниво знања и вештина, креативности и мотивисаности, посвећености и спремности за даље учење, добиће могућност да се радно ангажују у фирми „Organic Media“

Јавни позив за пријављивање младих отворен је до 31. јула 2020.

Текст јавног позива са смерницама и детаљним упуствима како конкурисати можете наћи путем линка и на сајту Развојног бизнис центра  
 

Конкурс за упис студената у другом конкурсном року

Календари за упис на основне академске студије

Одсек за филологију

Одсек за музичку уметност

Одсек за примењену и ликовну уметност

Остало

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо Вас да, због колективног одмора, службе Филолошко-уметничког факултета неће радити од 20. јула до 24. августа. Дежурне службе обављаће послове са странкама у скраћеном радном времену 10-13 часова. Молимо вас да све ваше послове најавите путем имејла: 

 

Архива ФИЛУМ-а:

   Електронска адреса:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Служба за опште и правне послове: 

   Електронска адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  

Кабинет декана 

    Електронска адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.