Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Неопходна документа су:
  • попуњен скенирани ШВ 20 образац(преузмите га овде),
  • листинг
  • и уплатница!

Листинзи

Одсек за филологију
Одсек за музичку уметност
Одсек за примењену и ликовну уметност

Обавештења везана за упис/обнову године

Неопходна документа су:
  • попуњен скенирани ШВ 20 образац(преузмите га овде)
  • и уплатница!

Обавештења везана за обнову године на мастеру

Прву награду 27. ,,Пролећног ликовног салона" уметнички савет галерије Центра за културу ,,Масука“ у Великој Плани доделио је др ум. Јелени Шалинић Терзић, варедном професору Филолошко-уметничког факултета. Уметнички жири у саставу магистра сликарства Зорана Мишића, магистра графике Аните Јовановић и магистра сликарства Стојана Ђурића прву награду доделио је за рад ,,Игра у камену". (комбинована техника). 

Награда подразумева реализацију самосталне изложбе у галерији Центра за културу ,,Масука“ у 2021. години.

Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за упис на мастер академске студије Развој компјутерских игара- једноипогодишње мастер студије (90 ЕСПБ) на српском или енглеском језику. Програм Развој компјутерских игара настао је као пројекат Мастер 4.0 Иницијативе „Дигитална Србија“, а кроз сарадњу Универзитета у Крагујевцу и неких од најпознатијих домаћих гејминг студија. Конкурсни рок отворен је од 12. до 23. новембра.

Током тросеместралног програма, будући студенти ће бити у прилици да слушају предмете као што су дигитална анимација, 3Д моделовање, принципи звука и музике у компјутерским играма и системи виртуалне реалности. Акценат ће бити стављен и на пословне вештине потребне за успех на глобалном гејминг тржишту, а посебно на предузетништво.

Програм је окупио предаваче са Факултета инжењерских наука, Филолошко-уметничког факултета, Института за информационе технологије и Природно-математичког факултета, али и предаваче из иностранства и представнике софтверских компанија међу којима су 3Lateral, Playrix RS и Ubisoft, као и Steinbeis institut, Comtrade Digital Services и Propter. Програм подразумева обавезну стручну праксу од најмање осам недеља у некој од укључених компанија.

Претпријаве на конкурс се примају у периоду од 12. 11. 2020. године до 19. 11. 2020. године. Пријаве на конкурс за упис студената на мастер академске студије примају се од 19. новембра до 23. новембра 2020. године у Центру за развој каријере и саветовање студента, улица Јована Цвијића бб, Крагујевац.

Услови уписа:

Право на упис имају сви студенти који су стекли високо образовање најмање на основним академским студијама, у обиму од 240 ЕСПБ, на студијском програму из поља техничко технолошких наука или из поља уметности.

Све информације о Конкурсу можете да видите на следећем линку.

 

Отворен је позив за пријаву заинтересованих наставника и сарадника Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу за онлајн обуку у области развоја дигиталних компетенција, предузетничких вештина и ангажовања музичара у друштву, који се организује у оквиру пројекта ДЕМУСИС, WP.3, а које ће одржати колеге са Литванске академије за музику и позориште. Сви заинтересовани могу се пријавити до 16.11.2020. године за онлајн обуку наставника и сарадника на Литванској академији за музику и позориште. Минимално трајање обуке је укупно 8 сати, што се може остварити током једне недеље или током периода од неколико недеља, а најкасније до краја децембра 2020. године. Обука ће се извршити у зависности од капацитета и тренутних могућности партнерске институције, о чему ће заинтересовани наставници и сарадници бити благовремено обавештени. 

 

Линк за пријаву.

Обавештавамо запослене и студенте Филолошко-уметничког факултета да се, према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, државни празник Републике Србије Дан примирја у Првом светском рату, празнује 11. новембра 2020.  Среда је нерадни дан, а први радни дан је четвртак, 12. новембар. 

Поштоване колегинице и колеге,

Како бисмо били у могућности да пратимо актуелну епидемиолошку ситуацију на нашем факултету и да делујемо у складу са њом, направили смо Евиденцију о наступању спречености за рад због COVID-a 19. Замолила бих вас најљубазније да је попуните уколико сте заражени или уколико имате симптоме или се налазите у изолацији због потврђеног контакта.

https://forms.gle/t2afy6qrCKrg8wBh6

Овом документу могуће је приступити само преко вашег службеног имејла.

Такође, обавештавамо све запослене да, уколико се осете лоше током рада, температуру могу измерити код помоћних радница на ФИЛУМ-у.

Молимо вас да се придржавате превентивних мера како бисмо успели да што више реализујемо активности планиране према наставном плану.

Поштовани студенти,

Како бисмо били у могућности да пратимо актуелну епидемиолошку ситуацију на нашем факултету и да делујемо у складу са њом, направили смо Евиденцију спречености доласка на предавање и вежбе због COVID-a 19, која је постављена као вест на студентском порталу. Молимо вас да је попуните уколико сте заражени или уколико имате симптоме или се налазите у изолацији због потврђеног контакта.

У циљу заштите здравља студената и запослених молимо вас да, када је год то могуће, наставимо електронску комуникацију. Молбе можете слати електронским путем на имејл адресу Архиве: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Уколико је неопходно да будете лично присутни у просторијама служби, молимо вас да се о термину и начину претходно договорите са запосленима у служби.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проследило је упитник за истраживаче везано за њихово учешће у Хоризонт2020 програму.

Циљ упитника је да утврди мотиве и баријере истраживача за учешће у програму Хоризонт 2020, пошто се показало да многи истраживачи Дунавске макрорегије и даље имају потешкоћа у учешћу у истраживачким иницијативама и у конкурсима за финансијска средства из Оквирног програма ЕУ за истраживање и иновације „Хоризонт 2020“.

Упитник је намењен истраживачима, јер се сматра да су њихова искуства од изузетног значаја за развој нових стратегија и политика које ће поспешити њихово учешће у истраживачким позивима.

Упитник