Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Премијера представе „Да се ја питам”, новооснованог ансамбла „Бард Театар“ биће изведена у Књажевско-српском театру, у недељу, 28. фебруара. Првобитно је премијера била најављена за 7. децембар, али је због погоршања епидемиолошких мера одложена.

Овај комад говори о одрастању и сазревању, оствареним и неоствареним љубавима, пријатељству, верности, односу са родитељима – то је прича о младим Крагујевчанима и њиховом граду.

Главне улоге поверене су младим глумцима Алекси Могићу, Александри Стаменковић, Анастасији Ђорђевић, Данијели Лукић, Емилији Михаиловић, Емилији Сантрач, Невени Терзић, Николини Николић и Филипи Ђурић, а у комади играју и Марија Ракочевић, Милица Реџић Вулевић, Ненад Вулевић и Никола Милојевић.

Представу је по тексту Ненада Вулевића режирао Чедомир Штајн. Костимограф је Лила Вуковић, сценографију представе потписује Јована Живановић, а композитор је Драгослав Танасковић, Трнда. Фотограф и сниматељ је Ненад Борисављевић.

Овај пројекат је финансијски подржао град Крагујевац, у организацији ДКРЦ „Супермама”.

Глумци који су успешно прошли аудицију у септембру прошле године, кроз рад са професионалним глумцима упознали су драмску литературу, технике глуме, понашање на сцени, а до краја процеса имали су прилику да раде са професионалним костимографом, сценографом, композитором и другим позоришним радницима, где су могли да прате низ и хармонију креирања једне позоришне приче.

Кроз рад на стварању позоришне представе, полазници су учили и усвојили елементе позоришног и глумачког језика (дикција, сценски покрет, техника гласа, пантомима, плес), а прошли су и кроз све фазе тог процеса активно учествујући у изради представе „Да се ја питам”.

Бард Театар је независна позоришна сцена за децу и младе и са децом и младима која је формирана у оквиру ДКРЦ „Супермама”. Под овим именом постоји од 2020.године, иако су на крагујевачкој позоришној сцени присутни од 2012. године.

Бард Театар је позориште које едукује кроз радионице и трибине, кроз радионичарски рад представљајући методе савладавања свих техника једног позоришног процеса. Професионални глумци и глумци аматери свих узраста су равноправни чланови Бард Театара, а основни циљ да сва деца и млади трајно приволе позоришну уметност.

Број места је ограничен, због седења на прописној дистанци, а сваки посетилац ће морати да има заштитну маску. Карте можете резервисати на број 063 626 619.

Plakat Da se ja pitam 2