Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Музичка омладина-Крагујевац у сарадњи са Филолошко-уметничким факултетом, институцијама и установама из Крагујевца, организује онлајн хуманитарни концерт, који ће бити емитован на YouTube каналу Музичке омладине-Крагујевац, 17. децембра, од 20 часова, на дан Оливеровог првог рођендана.

Концерт #zaOliverovzivot  одржаће млади виолиниста Урош Адамовић, ученик Школе за музичке таленте у Ћуприји, у класи проф. Милице Младеновић, уз клавирску сарадњу Јоване Радовановић, ванредног професора ФИЛУМ-а. На концерту ће наступити и млади обоиста Марко Марковић, студент мастер студија Одсека за музичку уметност на ФИЛУМ-у.

Како тренутна епидемиолошка ситуација не дозвољава присуство публике у сали у којој ће концерт бити одржан, у публици ће се наћи плишани медведићи. Након концерта, медведићи ће бити продати путем фејсбук групе Буди хуман - Хуманитарне лицитације.
Они који откупе играчке  новац ће уплаћивати директно на рачун малог Оливера, отворен при организацији Буди хуман, а по достављању потврде о извршеној уплати медведићи ће им бити послати на кућну адресу.

На концерту ће бити изведена нека од најрепрезентативнијих и најлепших дела писаних за виолину.
Програм: Бах, Паганини, Сарасате, Хачатурјан, Жебељан

Mede FILUM