Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Драге колегинице и колеге, драги суграђани,  
У градовима у Републици Србији кренуло се са формирањем кризних штабова за волонтере како би се пружила помоћ лицима старијим од 65 година, а којима је забрањено кретање, због спречавања ширења вируса COVID-19.
Најугроженији су наши најстарији суграђани, који због забране изласка нису у могућности да обезбеде основне животне намирнице, као ни лекове које многи од њих користе и сада им је више него икад потребна наша помоћ.
Уз њих смо расли, они су пазили на нас док смо били мали, од њих смо учили, помагали су нам на разне начине кроз наше одрастање, сада је дошао ред да ми помогнемо њима, а ово је једини сигуран начин да то урадимо.
На територији града Крагујевца је формиран Кризни штаб, при ком ће деловати и волонтерски центар, па вас молимо да се због специфичности ситуације и потребне здравствене заштите свих вас који бисте желели да помогнете не организујете сами, већ то учините преко Кризног штаба, који ће организовати обуку, давати детаљна упутства за пружање помоћи и обезбедити потребну медицинску заштиту.
Покажимо солидарност и помозимо онима којима је то најпотребније!
Можете се пријавити путем следећег линка, а ангажовани у волонтерском центру Кризног штаба у Крагујевцу ће вас контактирати:
https://forms.gle/PjVWNnDdmXZcexYv7

 

unnamed