Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са представницима Француског института у Србији и Националне агенције за промоцију француског високог образовања (Campus France), организује презентацију студија у Француској и стипендија Владе Француске, у петак, 21. фебруара 2020. године са почетком у 12:00 часова у просторијама Центра за развој каријере.

Презентација је намењена студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу, а на презентацији ће бити речи о могућностима за студије у Француској.

На презентацији ће бити представљене:

  • могућности за студије у Француској и богатство француских студијских програма;
  • могућности за стипендирани наставак школовања у Француској на нивоу мастер 2 и докторских студија у коменторству.

Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписали су конкурс за доделу стипендија за академску 2020/21. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској. Конкурс је отворен до 16. марта 2020. године.

Стипендије покривају трошкове школарине и живота у Француској, као и трошкове осигурања, а изабрани студенти добијају статус „стипендисте француске Владе”.

Напомена: Због ограниченог броја места неопходно је да се за присуство презентацији пријавите путем следећег линка

Више информација о овом програму стипендија можете наћи на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу.