Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу већ 8 година (почев од академске 2011/2012. године) реализује програм  Пракса за младе филологе.

Програм је, са једне стране, намењен младим филолозима - студентима завршних година мастер академских студија и дипломцима са завршеним мастер студијама са Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета, којима пружа прилику да, као предавачи на курсу језика, стекну практична знања потребна за рад у настави, док истовремено, студентима завршних година (основних академских, интегрисаних академских, мастер академских и струковних студија и 1. године докторских студија) са факултета Универзитета у Крагујевцу, пружа прилику да похађају бесплатан курс језика и на тај начин усавршавају језичке вештине неопходне за даљи академски развој или усавршавање у иностранству. 

На конкурс се могу пријавити:

  • студенти мастер академских студија Енглеског језика и књижевности;
  • дипломирани студенти са завршеним мастер академским студија Енглеског језика и књижевности (који су диплому стекли у последњих годину дана);
  • студенти докторских академских студија.

Документација за пријаву:

  • Биографија (предлог: Europass формат);
  • Мотивационо писмо;
  • Потврда са факултета о редовном студирању (за студенте мастер и докторских студија);
  • Уверење о дипломирању са основних студија (за студенте мастер студија), односно уверење о дипломирању са мастер академских студија (за мастер филологе и студенте докторских студија);
  • Препорука професора.

Напомена:

У мотивационом писму обавезно  написати предлог организовања наставе, литературу коју бисте користили, као и предлог начина на који бисте припремили улазни и завршни тест за учеснике на курсу.

Настава на курсу ће се одвијати у Ректорату Универзитета у Крагујевцу, два пута недељно, у поподневним терминима. Полазници курса биће студенти завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија, студенти завршних година струковних студија,  као и студенти прве године докторских академских студија са факултета Универзитета у Крагујевцу.

Рок за пријаву: 28. октобар 2019. године, до 12.00 сати

Пријаву на конкурс за предавача можете послати електронским путем на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  (са назнаком: Пријава за предавача на курсу енглеског језика) или донети лично у просторије Центра (2. спрат зграда Ректората Универзитета у Крагујевцу, између Правног и Економског факултета)

Сви пријављени кандидати биће позвани на интервју. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.


Уколико имате додатних питања, можете нам писати на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или нас контактирати путем телефона (034) 300-425.