Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Студентима ФИЛУМ-а, који су припремали крагујевачке осмаке за полагање мале матуре, уручио је потврде за учешће у реализацији припремне наставе Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи. 

Овом приликом је Град Крагујевац уручио захвалницу Факултету, за учешће у реализацији ове идеје, као и професорима и студентима што су издвојили своје време да помогну младима да положе тестове.

У припреми осмака за полагање мале матуре учествовало је 52 студента завршних, мастер и докторских студија два крагујевачка факултета, а у односу на претходну годину интересовање осмака за припрему било је дупло више. За тестове из математике, српског језика, биологије, физике и хемије припремало се 200 ђака, а приоритет су имали ученици који примају дечији додатак, они чији родитељи примају социјалну помоћ, деца самохраних родитеља и деца без родитељског старања.

Свечаности којом је обележена још једна успешно завршена припремна настава, присуствовали су и Гордана Марковић, начелница Градске управе за ванпривредне делатности, др Срећко Трифуновић декан ПМФ-а и Александра Матић секретар и асистент на Катедри за српску књижевност.