Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Отворен позив за стипендије за докторске студије на Бамберг докторској школи друштвених наука

Бамберг докторска школа друштвених наука (Bamberg Graduate School of Social Sciences – BAGSS)  отворила  је позив за пријаву за 2 DAAD стипендије за кандидате који желе да упишу докторске студије.

Стипендије су доступне од 01. априла 2020. године и додељују се за 4 године.

За овај програм стипендија могу аплицирати дипломци који желе да пишу докторску дисертацију на Бамберг докторској школи друштвених наука. Кандидати морају имати завршене мастер студије у следећим областима: социологија, психологија, образовне науке, политичке науке, пословна и образовна економија, демографија и статистика.

Одабрани кандидати ће примати DAAD стипендију која обухвата месечну новчану накнаду у износу од 1200 евра месечно, као и трошкове осигурања и друге трошкове на основу ДААД водича.

Рок за пријаву: 31. август 2019. године

Текст позива за стипендију можете погледати овде.

Бамберг докторска школа друштвених наука је мултидисциплинарна докторска школа основана од стране Немачке фондације за истраживање, са циљем да стимулише и води докторска истраживања у областима кључним за изазове са којима се модерно друштво суочава. Тематске области истраживања су следеће: Образовање, лични развој од детињства до зрелог доба; Образовне и друштвене разлике током живота; Промене људског капитала, тржишта рада и демографских структура и њихов утицај на друштвене структуре у модерним друштвима; Управљање, институционалне промене и политичко понашање.