Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Филолошко-уметнички факултет и Министарство спољних послова Републике Србије у жељи да студентима завршних година пруже прилику да стекну практична искуства и знањазакључили су 2021. године Протокол о сарадњи ради обављања стручне праксе у Министарству спољних послова

Овај програм праксе намењен је студентима завршне године основних академских и мастер академских студија Одсека за филологију, који су остварили минималну просечну оцену изнад 8.50 на студијама.

Програм стручне праксе спроводи се у трајању од три месеца, током пролећа 2024. године, сваког радног дана. Кандидатима који су ван Београда, а немају могућност да самостално обезбеде смештај, Министарство спољних послова обезбедиће смештај и исхрану у одговарајућем Студентском дому и карте за градски превоз током трајања праксе. 

Филолошко-уметнички факултет треба да одради предселекцију и предложи десет кандидата Министарству спољних послова, који ће потом извршити селекцију у складу са интерним процедурама.

Пријава за праксу отворена је до 3. новембра 2023. године и можете се пријавити путем линка.

Више информација можете тражити путем имејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.