Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту гитарског дуа ,,Леванте" који ће се одржати 8. маја 2023. године, од 19 сати, у Универзитетској галерији у Крагујевцу, а који се организује у оквиру концертне сезоне ФИЛУМ-а. 

Дуо „Levante“  чине редовни професор гитаре мр Војислав Ивановић и виши асистент на Одсјеку за гитару Музичке академије Универзитета Источно Сарајево ма Александра Ивановић, који изводи ауторску музику Војислава Ивановића, за две гитаре. 

,,Дуо гитара Леванте изводи јединствени репертоар Војиславових оригиналних композиција, и аранжмана - импресија jazz, традиционалних и класичних "стандарда" посвећених дуу. У оквиру тоналног свјета класичне гитаре и њеног наслеђа ова музика истражује утицаје разноврсних музичких стилова, са истока и са запада, стварајући нови "Левантински" ентитет. Дуо је започео музичко путовање 2008. године и од тада је наступао на великом броју фестивала и у значајним дворанама Немачке, Француске, Швајцарске, Шпаније, Грчке, Хрватске, Словеније, Македоније, Србије, Црне Горе и БиХ. Њихов це-де Левантинско Путовање забележио је одушевљене критике стручњака и публике, како професионалаца тако и љубитеља музике. Кулминацију њихове каријере чине наступи на три турнеје са преко 30 концерата широм САД где су побрали стојеће овације публике у неким од најзначајнијих сала Америке."

Добро дошли!

 

Levante Guitar Duo

unnamed