Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу и ове године део је Сајма студентске стручне праксе у јавној управи, другог по реду, који организује Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз подршку ЕУ пројекта Видљивост и комуницирање реформе јавне управе.
Сајам студентске стручне праксе у јавној управи 2022/2023. одржаће се 9. новембра 2022. године, од 10.00 до 17.30 часова, као онлајн догађај, у виртуелном простору Народне скупштине Републике Србије, а учешће на овогодишњем Сајму узеће пет државних универзитета и 56 органа јавне управе.
Идеја програма је да студентима пружи прилику да се упознају са понудом стручне праксе коју су за њих припремили органи учесници Сајма, сусретну се са колегама из јавне управе и добију релевантне информације како до стручне праксе у јавној управи, као и о могућностима које им ова стручна пракса пружа.
Посетиоци Сајма биће део интерактивне и динамичне манифестације, са великим бројем истовремених сесија, тематских трибина и панела, chat и видео-посета
штандовима органа и универзитета учесника Сајма.
Недавно је почела са радом Виртуелна заједница Студентска стручна пракса у јавној управи, као место окупљања органа, универзитета, студената, ментора и
супервизора стручне праксе и размене релевантних информација у вези са организацијом и спровођењем стручне праксе у јавној управи. Заједници можете
приступити путем овог линка.
Прошлогодишњи Сајам студентске стручне праксе оцењен је као веома успешан и по својој иновативности и резултатима препознат и регионално и награђен Специјалном наградом РеСПА/ОЕЦД/СИГМА за земље Западног Балкана, у категорији Оснаживање и запошљавање младих.
Позивамо студенте Универзитета у Крагујевцу да посете Сајам и упознају се са понудом стручне праксе у јавној управи и тиме направе први корак ка успешној каријери.