Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Студенти Филолошко-уметничког факултета учествовали су у пројекту ,,Музика је присутна" (Тhe Music/ian is Present).

У оквиру пројекта наступaли су студенти Одсека за музичку уметност од 12. до 17. септембра у Новом Саду.

Академски музичари су активни део друштва. Догађаји у оквиру недеље 12-17. септембра 2022. у Новом Саду под заједничким називом ,,Музика је присутна" (Тhe Music/ian is Present) осмишљени су да, кроз музику, подстакну дијалог друштва са музичарима, ван концертних дворана.

Током недељу дана (12-17. септембра 2022) студенти Филолошко-уметничког факултета, Факултета музичке уметности из Београда и Академије уметности из Новог Сада изводили су музички програм у Новом Саду на местима на којима то класични музичари иначе не раде и наступима, пажљиво осмишљеним специјално за нову публику, отворили нове просторе на којима музика и музичари уобичајено нису присутни.

,,Музика је присутна" део је европског пројекта Побољшање дигиталних компетенција и предузетничких вештина код академских музичара у Србији за културно ангажовање друштво – ДЕМУСИС Ерасмус + програма који, између осталог, има за циљ да олакша комуникацију између академског и цивилног друштва и повећа учешће музичке уметности у јавности.

 

Видео