Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
У петак, 30. септембра у 19 часова, у Универзитетској галерији одржаће се презентација пројекта Простор-звук-конструкција (ПроЗвуК).  Пројекат је осмишљен поводом јавног позива за пријаву научноистраживачких односно уметничких пројеката младих истраживача и уметника Универзитета у Крагујевцу, који су расписали Универзитет у Крагујевцу и Центар за научно истраживачки рад  САНУ. Пројекат ПроЗвуК је на споменутом конкурсу изабран за финансирање у оквиру поља уметности, а на најављеном догађају ће бити презентовани резултати уметничког истраживања у виду монографије, изложбе графика и премијерног извођења интермедијалног уметничког дела. 
ПроЗвуК је продукт сарадње наставника и студената са Филолошко-уметничког факултета, са Одсека за музичку уметност и Одсека за  примењену и ликовну уметност, а на самој презентацији посетиоци ће моћи да виде радове графичара Филипа Мисите и да чују композицију Владимира Трмчића, у извођењу Јоване Радовановић (клавир), Александре Милановић (виолина) и Миодрага Ђорђевића (хармоника). Присутни ће имати прилику да стекну увид у синтезу различитих уметничких делатности, у интердисциплинарно, интермедијско и компаративно истраживање на тему феноменологије простора и виртуелности, у неуобичајен приступ компоновању музичког дела, његовог извођења и креирање анимације. 
Осим учесника у пројекту, публици ће се обратити и представници Универзитета у Крагујевцу и  Центра за научно истраживачки рад  САНУ. Пројекат је подржан и од стране СОКОЈ-а, а град Крагујевац допринео је у значајној мери реализацији овог пројекта обезбеђивањем дела средстава за његово суфинансирање. Помоћ у реализацији су пружили и Универзитетска галерија, СКЦ Крагујевац и други пријатељи. 
Улаз на догађај је слободан!
Plakat stampa 2 page 0001