Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру конкурса Шта нам тешко који је расписан кроз програм ,,Млади су закон" Министарства омладине и спорта Републике Србије, у организацији Младих истраживача Србије и низа невладиних организација (Центар за грађанско деловање, ТИМ42, Покрет горана Војводине, ГМ Оптимист), у првом конкурсном кругу одобрен је пројекат PARALLEL REALITIES.
Наставници Катедре за унутрашњу архитектуру препознали су могућност да се кроз позивни конкурс Шта нам тешко активирају студенти изван обавеза редовне наставе, чиме ће се оспособити за алтернативни вид ангажовања у заједници, самостално истраживање, деловање и утицање на заједницу чији су део, како би постали главни утицајни фактор за промену прилика у културној сцени града и повећању видљивости њиховог рада у јавном простору.
Катедра за унутрашњу архитектуру конкурисала је са два пројекта:
1. PARALLEL REALITIES – просторно-уметничка интервенција у јавном простору (Стари камени мост)
Ментори: Наталија Богдановић, доцент и др Бојана Пашајлић, доцент
Студенти: Огњен Павловић, Наталија Чекеревац, Страхиња Стојадинов и Александар Петровић
(друга година ОАС).
Реализација пројекта PARALLEL REALITIES планирана је за октобар 2022. године.
Конкурс Шта нам тешко расписан je од стране програма „Млади су закон 2022“, а има за циљ побољшање услова живота у локалним заједницама, као и усавршавање и развој предузетничких и социјалних вештина код учесника на пројекту.
Кроз конкурс ,,Шта нам тешко" ће се до децембра 2022. године финансијски и менторски подржати 135 омладинских волонтерских пројеката широм Србије који се тичу: организовања активности, уређења и реновирања јавних простора у месту у ком живите, организовање акција у циљу заштите животне средине, промовисања међугенерацијске сарадње, спровођења различитих промотивних кампања, организовања активности едукације и размене знања и вештина.

9