Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Одржана Свечана академија поводом 20 године постојања и рада Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Свeчaнoм aкaдeмиjoм и концертом хора, оркестра и солиста, у среду 1. јуна 2022. гoдинe, oбeлeжeна je 20 гoдинa пoстojaњa и рaдa Филолошко-уметничког фaкултeтa Унивeрзитeтa у Крaгуjeвцу.

Након интонирања химне Републике Србије ,,Боже правде" и  универзитетске „Gaudeamus“ у извођењу академског хора Филолошко-уметничког факултета, уз присуство бројних гостију, чланова колектива и студената, присутнима се обратио декан Факултета, проф. мр Зоран Комадина и упознао је присутне са развојним путем факултета, постигнутим резултатима, проблемима са којима се Факултет суочава и даљом визијом његовог развоја. Скупу су се обратили и ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, председник Скупштине града господин Мирослав Петрашиновић и државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја проф. др Маријана Дукић Мијатовић са честиткама за јубилеј.

На Свечаној академији уручене су захвалнице институцијама и јавним установама за подршку у раду Филолошко-уметничког факултета, а такође су награђени и најбољи студенти студија. Осим тога, уручене су похвалнице наставницима Факултета за успех у раду.

Академију је пратио пригодан музички програм у извођењу Марте Мезеи, сопрана, студенткиње студија соло певања, у класи проф. Марине Трајковић Биџовски уз клавирску сарадњу Душана Торомана, и Николе Марјанова, кларинетисте, студента у класи проф. Александра Тасића.

Свечаност је настављена у Књажевско-српском театру у коме је, пред пуном салом, одржан концерт хора, оркестра и солиста Филолошко-уметничког факултета. 

Током свог развоја, Фиолошко-уметнички факултет је стасао у престижну наставно-образовну, научноистраживачку и уметничку институцију, са јасно дефинисаном визијом, циљевима деловања и темељним вредностима. У последње две деценије остварени су завидни резултати захваљујући заједничким напорима и посвећеном раду наставника, сарадника и свих запослених фокусираним на унапређивању и осавремењавању наставног процеса, подизању нивоа научног и уметничког рада, дајући допринос развоју факултета, уметности, културе и друштва у целини.

IMG 6898  IMG 6861 min  IMG 6437 min  IMG 6439 min

IMG 6441 min  IMG 6444 min

IMG 6446 min  IMG 6450 min

20220601 210926 min    20220601 212453 min