Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру 10. међународне интердисциплинарне конференције О архитектури, која се и ове године одржава у Српској академији наука и уметности – САНУ, уз тематску изложбу у Галерији науке и технике, најављујемо први од пратећих догађаја - радионицу Нова урбана соба (New Urban Living Rooms). Резултати радионице биће приказани на изложби у Галерији науке и технике, уз панел дискусију о теми и реализованим радовима.

СТРАНД – Асоцијација за развој одрживе урбане заједнице уз подршку ИФДТ – Института за филозофију и друштвену теорију и ЦПН – Центра за промоцију науке организује радионицу у периоду од 21. маја до 9. јуна 2022. године.

Радионица се одржава у циљу да се поново осмисли и дизајнира нова типологија урбаног места сусрета који превазилази просторе за комерцијално коришћење, као што су кафићи са столовима и столицама. Током радионице истраживаће се и дизајн мобилијара кроз цртеже и израду прототипова у радионици Мејкерс Спејс, у потрази за предлогом новог урбаног тотема или репера који дефинише и симболизује овај хибридни простор између дневне собе и улице.

Аутор концепта и модератор радионице је шпански архитекта Мануел Коладо Арпија. Радионицу ће похађати 45 учесника и изводи се једновремено у три града, у Крагујевцу (руководе Наталија Богдановић и Бојана Пашајлић), у Сарајеву (руководи Сенка Ибрисимбеговић), и у Београду.

У Институту за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду биће одржан панел са предавањима чланова Perspect Lab, Снежане Веснић и Марка Ристића, Саре Николић и Сање Игуман.
Концепт и реализација панела архитекта Снежана Веснић.

Детаљан програм погледајте на na www.strand.rs

workshop