Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Округли сто Радоје СимићНаучни округли сто Радоје Симић, више од омажа великом научнику, јесте начин на који институција која хоће да буде авангардна одговара изазову традиције – сматрајући и чинећи традицију научно узбудљивом. 

 

„Овдје су све само твоји поштоваоци који те сматрају својим непосредним учитељем (а таквих је највише), или они који те сматрају својим непосредним пријатељем а посредним учитељем, јер овдје нема никога ко у својим радовима вишепутно није цитирао тебе, и твоје научне ставове, најчешће за потврду властитих, или пак за основ њиховог утемељења. Тако су се данас међу присутним на овоме скупу теби у част нашли и твоји студенти, и твоји докторанди, и твоји сарадници, и твоје колеге с којима си дијелио на многим факултетима ʽпрофесорски᾿ хљеб насушни!.”

Отварање округлог стола, 11. март 2017.

Др Милош Ковачевић, редовни професор

 

 

ЗБОРНИК

Проректор за науку се обраћа скупуЗборник радова са Научног округлог стола Радоје Симић, одржаног 11. марта 2017. године на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу  је „тематски зборник националног значаја (М44)”, по одлуци Матичног научног одбора Министарства науке.

 

ЗБОРНИК РАДОВА У ЕЛЕКТРОНСКОЈ ФОРМИ (У ПРИПРЕМИ)

УПУТСТВО ЗА УРЕЂИВАЊЕ РАДОВА

 

РЕЦЕНЗИРАЊЕ

Радови поднети за публиковање у Зборнику пролазе процес двоструког анонимног рецензирања. Уз обострану сагласност, могућ је директан контакт аутора и рецензента. 

 

ЗА РЕЦЕНЗЕНТЕ 

Рецензентски образац и упутства

 

ПОЗИВ И ПРИЈАВА

Позивно писмо
Теме и пропозиције
Формулар за пријаву

КОНТАКТ 

Др Јелена Петковић, доцент
Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.