Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Студенткиње основних и мастер академских студија студијског програма Унутрашња архитектура, Симона Благојевић и Магдалена Стојадиновић, излажу на Пиранским данима архитектуре у студентској селекцији за престижну награду Piranesi 2021. Филолошко-уметнички факултет се по први пут представља у оквиру међународне конференције 38. Интернационална архитектонска конференција Пирански дани архитектуре под насловом ,,Шта је мерљиво у архитектури’’ (What is measurable in architecture?).

ПДА је међународни догађај са једном од најдужих традиција, а одржава се од 1983. године у граду Пирану у Словенији. Изложба за награду Piranesi у оквиру наведене конференције биће отворена од 27. новембра у изложбеном простору Монфронт у Порторожу.
Критеријуми за селекцију при одабиру рада за ову престижну награду огледају се у поштовању природног и културног наслеђа, добро осмишљеној интеграцији у урбано или природно окружење, савременом схватању традиционалних и аутентичних архитектонских елемената, складу просторног и дизајнерског сагледаног у контексту просторне целине.

У складу са овим Катедра за унутрашњу архитектуру представља се са два рада:
Идејно решење продавнице накита ,,Студио Глина’’, Крагујевац
Студент / Симона Благојевић
Ментор / др Бојана Пашајлић
Настало у академској 2020/2021.

Регенерација урбане целине улице Иво Лоле Рибар, Крагујевац
Студент / Магдалена Стојадиновић
Ментори / Наталија Богдановић маст. инж. арх. и др Бојана Пашајлић
Настало у академској 2020/2021.

 Za sajt Copy