Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Пројекат ,,Музика у доба кризе" пијанисткиње Маје Рајковић биће реализован 7. и 8. новембра 2021. године у Кући Ђуре Јакшића. 

Пројекат подразумева дводневну мајсторску радионицу на којој ће учесници моћи да чују предавањe-презентацију истраживања Маје Рајковић, редовног професора ФМУ у Београду, а која се односи на проблеме са којима се сусрећу музички уметници у време кризе изазване пандемијом КОВИД-19 и начинима за њихово превазилажење.
Музичари су једна од најугроженијих професија у доба пандемије КОВИД-19. Њихова едукација, како да се носе са проблематиком кризе у којој су се нашли,
пресудна је за смањење њених разорних последица и спречавање одумирања уметничке музике у доба изазова са којима се сусрела ова професија.
У оквиру радионице предвиђен је и концертни наступ пијанисткиње Маје Рајковић, на коме ће она извести композиције које су јој помагале да сачува свирачко
расположење и елан, превазиђе кризу изазвану локдауном, да нађе инспирацију и одржи се у свирачкој форми у тренуцима када није било заказаних концерата и када је концертни живот потпуно замро. Након предавања и концерта, учесници ће моћи да приступе индивидуалним и групним часовима на којима ће практично разрађивати ове проблеме, повезивати са извођачким проблемима и учествовати у разговорима, размени искустава и дискусијама.

Maja Rajkovic plakat 1 1 page 0001

 

Теме и распоред радионица