Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу део је пројекта Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца, који реализују Град Крагујевац и Канцеларија за младе Крагујевац у партнерству са Универзитетом и Бизнис иновационим центром, а у оквиру кога млади могу да унапреде своје предузетничке вештине и конкуришу за средства за отпочињање бизниса.

Током пројекта, 30 младих који желе да унапреде своје предузетничке вештине и покрену сопствени посао имаће прилику да похађају обуке у области пословних симулација, које ће држати представници Бизнис иновационог центра и обуке преносивих вештина, које ће држати представници Универзитета. Најбољи појединци / тимови који успешно заврше обуке, конкурисаће за старт ап средства за отпочињање бизниса.

Јавни позив за учешће у обукама пословних симулација за започињање бизниса / унапређење пословања и доделу бесповратних средстава младима (старости 19 до 30 година) у оквиру пројекта Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца је расписан у петак и биће отворен до 15. августа 2021. године.

На обукама могу учествовати студенти и  незапослена лица - млади старости од 19 до 30 година, који имају пословну идеју и желе да започну сопствени посао или запослени, представници предузећа регистрованог у Агенцији за привредне регистре, са седиштем на територији града Крагујевца, који имају активан статус не дуже од 1 године у тренутку објављивања Јавног позива.

Текст Јавног позива можете наћи на сајту Универзитета. Вест о расписивању јавног позива можете погледати овде.

Будући да је пројекат настао као резултат добре сарадње Универзитета и локалне самоуправе, значајно је да се што већи број студената укључи у Пројекат.