40 година Универзитета

Jubilej 40 godina-1

На факултетима Универзитета у Крагујевцу данас студира 20 000 студената на укупно 110 студијских програма, на свим нивоима студија, у свих пет научних и у пољу уметности. Студијске програме реализује више од 1100 наставника и сарадника и близу 600 истраживача.

Важнији пројекти

projekat178018-sr-link

inmuswb-link

englishprofile

 unnamed

 czsksj

 

Одржан VIII међународни конгрес Асоцијације италијаниста Балкана La fictio sul palcoscenico della storia (Фикција на позорници историје)

Опширније...

Конкурс за пријаву на бесплатан курс енглеског језика у организацији ЦзРК-а

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитетa у Крагујевцу позива студенте Универзитета у Крагуејевцу на бесплатан курс енглеског језика

Опширније...

Циклус предавања о филмској музици

Предавач: проф. др Марија Ћирић

Тема: Филм и музичка уметност

Универзитетска галерија, Крагујевац

13. децембар, 18 часова

Плакат

1. Шумадијски интернационални филмски фестивал

Од 15. до 18. децембра 2016. године

Дом синдиката и Дом омладине, Крагујевац

Плакат

Одржанa промоција Филолошког факултета из Пловдива

У оквиру посете делегације Филолошког факултета и Универзитета Пајсије Хиландарски из Пловдива, јуче је у Библиотеци Филолошко-уметничког факултета одржана изузетно посећена промоција Филолошког факултета из Пловдива, посвећена представљању активности Филолошког факултета и могућностима размене студената у оквиру Еразмус+ програма.
Делагацију су чинили Борјан Јанев, продекан и универзитетски Еразмус координатор, Надја Чернева, продекан и факултетски Еразмус координатр, Фани Бојкова, руководилац методике и уметности на факултету, Јана Петрова и Радосвета Мишевска из одељења за међународну сарадњу Универзитета у Пловдиву.

Галерија

Одржанa промоција Речника САНУ

У организацији Катедре за српски језик Филолошко-уметничког факултета, јуче је у Универзитетској библиотеци, пред великим бројем посетилаца, професора и студената Универзитета у Крагујевцу, одржана промоција штампане и дигиталне верзије Речника САНУ.
На предавању су говорили научни сарадници Института за српски језик САНУ др Наташа Вуловић и др Ненад Ивановић, истраживачи сарадници мр Олга Сабо и Данијела Радоњић, као и проф. др Ранка Станковић са Рударско-геолошког факултета.
Предавање је одржано на тему Речник САНУ: јуче, данас, сутра (у сусрет дигиталној верзији Речника САНУ.

Галерија

Солистички концерт Стевана Спалевића

Свечана сала Прве крагујевачке гимназије

Понедељак, 12.12.2016. године у 20 часова

Плакат

Одржан семинар за наставнике у Смедереву

Катедра за српски језик и Катедра за српску књижевност, у сарадњи са Подружницом Друштва за српски језик за Подунавски округ, протеклог викенда у Смедереву у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, одржале су семинар за наставнике Настава српског језика и књижевности у контексту савремених лингвистичких достигнућа.
Семинар је окупио преко стотину наставника српског језика из основних и средњих школа са територије Подунавског круга.
Пленарни предавачи су били проф. др Милош Ковачевић и доц. др Часлав Николић, док су радионице на Семинару реализовали проф. др Никола Рамић, проф. др Сања Ђуровић, проф. др Владимир Поломац, доц. др Милка Николић, доц. др Јелена Арсенијевић Митрић, доц. др Тамара Стојановић Ђорђевић и доц. др Јелена Петковић.

Галерија

Проф. др Владимир Поломац добитник награде „Павле и Милка Ивић” за 2016. годину

Korica 1Владимир Поломац, професор Катедре за српски језик, добитник је престижне награде „Павле и Милка Ивић”, коју додељује Славистичко друштво Србије за најбољу књигу из области лингвистичке славистике у 2016. години. Награда се додељује за монографију Језик повеља и писама Српске деспотовине, чији је издавач Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу.

Промоција Филолошког факултета Универзитета у Пловдиву

Plovdiv
У Библиотеци Филолошко-уметничког факултета, у уторак 6. 12. 2016. године у 11 часова, биће одржана промоција Филолошког факултета Универзитета у Пловдиву. На промоцији ће говорити доц. др Борјан Јанев, продекан Филолошког факултета у Пловдиву и универзитетски Еразмус координатор. Промоција се одржава у оквиру посете делегације Филолошког факултета из Пловдива и Универзитета „Пајсије Хиландарски” нашем Факултету. На промоцији ће посебно бити речи о могућностима студентске размене у оквиру Еразмус+ програма.

Страна 6 од укупно 45

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ
ФИЛОЛОШКО–УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ

Ул. Јована Цвијића б. б., 34 000 Крагујевац

број жиро рачуна 840-1446666-07
позив на број за филологију 38-742121-01
позив на број за музику 35-742121-02
позив на број за примењену 32-742121-03