40 година Универзитета

Jubilej 40 godina-1

На факултетима Универзитета у Крагујевцу данас студира 20 000 студената на укупно 110 студијских програма, на свим нивоима студија, у свих пет научних и у пољу уметности. Студијске програме реализује више од 1100 наставника и сарадника и близу 600 истраживача.

Важнији пројекти

projekat178018-sr-link

inmuswb-link

englishprofile

 unnamed

 czsksj

 

Конкурс за упис на мастер академске студије на Одсеку за филологију, 2012/2013

Конкурс за упис на мастер академске студије на Одсеку за филологију, 2012/2013

Конкурс за предавача на Курсу немачког језика

Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитет у Крагујевцу

Конкурс за предавача на Курсу немачког језика
у Центру за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу

Ако желиш да стекнеш практично искуство, пријави се и буди предавач на Курсу немачког језика и помози колегама са других факултета да унапреде своје знање језика.

Профил кандидата за предавача и документа за пријаву:

  • - апсолвент/дипломац на Катедри за немачки језик Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу
  • - За пријаву послати: ЦВ, мотивационо писмо, потврду са факултета да сте студент (односно уверење о дипломирању) и евентуално 1 препоруку професора

Напомена: У склопу мотивационог писма напишите како бисте ви држали наставу за колеге са других факултета који желе да науче немачки језик

Пријаву на конкурс за предавача можете послати до 26. септембра 2012. године на:

Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели  или донети лично у ЦзРК (зграда Ректората Универзитета у Крагујевцу, Јована Цвијића бб, 2. спрат)

Настава немачког језика (основни ниво познавања језика) одржаваће се у просторијама Центра, 2 пута недељно у поподневном термину, током зимског семестра, са могућношћу продужетка и у летњем семестру. Одабрани предавач добиће потврду о обављеној пракси.

Уколико имате додатних питања, можете нам писати на: Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или нас позовите на (034) 300 425.

Студије хиспанистике – традиција, изазови, иновације

Међународна конференција
Студије хиспанистике - традиција, изазови, иновације
Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу

28-29. септембар 2012.

На Филолошко-уметничкoм факултету ће 28. и 29. септембра 2012. године бити одржана међународна конференција Estudios hispánicos - tradición, retos, innovaciones, у организацији Катедре за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, а уз подршку Министарства спољних послова Шпаније посредством Амбасаде Шпаније и Института Сервантес у Београду, и подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. На конференцији ће бити близу 50 учесника, од којих 19 из иностранства (Шпанија, Словенија, Мађарска, Румунија, Бугарска, Македонија), а биће изложена 43 реферата.

Опширније...

Пријем нових чланова у студентској организацији AEGEE Крагујевац

Позив за студенте ФИЛУМ-а за пријем нових чланова у студентску организацију AEGEE Крагујевац.
Пријем нових чланова ће се одржати у уторак, 04.09. у 18.00 сати, на Правном факултету, у просторију б21 (канцеларија студентске организације Филолошко-уметничког факултета, Филумус-а).  

 

Ивана Балшић Надзорни одбор AEGEE Крагујевца

Пројекат Еко Фокус

Еко Фокус саопштење

Алумни клуб студената Универзитета у Крагујевцу

Позивамо дипломиране студенте из календарске 2007. године да се прикључе алумни клубу Универзитета у Крагујевцу  и попуне приступни формулар алумни клуба.

Позивно писмо и формулар

ПРАКСА ЗА СТУДЕНТЕ

У циљу стицања практичних знања и припреме студената завршних година за тржиште рада, Град Крагујевац, Удружење младих менаџера и Бизнис стартап центар покрећу пројекат Пракса за студенте. Циљ пројекта је да студенти стекну и практична знања у струци,поред теоријских која стичу на факултету. Пракса ће се реализовати у јавним градским предузећима , приватним фирмама, организацијама, управама и јавним установама града Крагујевца. Обавеза практиканата ће бити да проведу три недеље по минимум четири сата сваког радног дана у одабраном предузећу/установи, где ће их ментори обучавати корисним практичним знањима, а практиканти ће њима помагати у обављању текућих послова у струци. Практиканти сами бирају термин за тронедељну праксу,почев од 20. августа до 31. децембра 2012. године. Након завршене праксе добијају цертификат о учешћу на пројекту. Приоритет ће се дати студентима четврте године, апсолвентима и студентима на мастер студијама, а право да се пријаве имају и студенти треће године. Позивамо вас да се укључите у овај пројекат и стекнете праксу из области у којима се школујете. Такође, кроз овај пројекат имате могућност да добијете нове контакте за сталне или хонорарне послове, уколико се добро покажете и уколико буде постојала потреба за запошљавањем нових људи.
Пријаве се врше попуњавањем пријаве коју шаљемо у прилогу. Враћате попуњену на адресу  Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Конкурс за дом

К О Н К У Р С
ЗА ПРИЈЕМ СТУДЕНАТА ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У УСТАНОВЕ ЗА СМЕШТАЈ И ИСХРАНУ СТУДЕНАТА ЗА ШКОЛСКУ 2012/2013. ГОДИНУ

Текст конкурса (PDF)

Конкурс загребачког студентског часописа ЈАТ

Прилози:

ЈАТ натјечај

ЈАТ натјечај - плакат

Стручна обука за предаваче енглеског језика

Амбасада САД-а у Београду отвара

Конкурс за професоре енглеског језика за професионално усавршавање

 

Е- програм за учење и усавршавање предавача енглеског језика у Србији предвиђа онлине курсеве за усавршавање најновијих метода учења енглеског језика. Курс траје 10 недеља и биће органиозован на јесен 2012.године и на зиму, пролеће и лето 2013.године. Трошкови учешћа на програму су за одабране кандидате покривени. Биће одабрано 26 учесника Програма који ће ићи на тронедељну обуку у Америку, на лето 2013.године.

Опширније...

Страна 46 од укупно 46

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ
ФИЛОЛОШКО–УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ

Ул. Јована Цвијића б. б., 34 000 Крагујевац

број жиро рачуна 840-1446666-07
позив на број за филологију 38-742121-01
позив на број за музику 35-742121-02
позив на број за примењену 32-742121-03