40 година Универзитета

Jubilej 40 godina-1

На факултетима Универзитета у Крагујевцу данас студира 20 000 студената на укупно 110 студијских програма, на свим нивоима студија, у свих пет научних и у пољу уметности. Студијске програме реализује више од 1100 наставника и сарадника и близу 600 истраживача.

Важнији пројекти

projekat178018-sr-link

inmuswb-link

englishprofile

 unnamed

 czsksj

 

Франкофони диктат

Катедра за француски језик и књижевност ће обележити Месец франкофоније учешћем у такмичењу у писању франкофоног диктата, заједно са колегама из Ниша, Београда и Новог Сада. Органиатор је Француски институт из Београда. Могу да учествују студенти, ђаци, сви грађани Крагујевца.

Чекамо вас од 09.03., од 18 часова, у сали 115 на Факултету инжењерских наука.

Улаз је слободан
VOUS ÊTES LES BIENVENUS!

Такмичење за најбољу студентску идеју

Обавештавамo Вас да је покренуто Такмичење за најбољу студентску идеју на Универзитету у Крагујевцу. Студенти могу да искористе прилику да на овом такмичењу представите своју идеју, стекну нова знања и искуства у изради пословног плана, финансирања, представљање инвеститорима и сл. Више о такмичењу можете сазнати овде.

Опширније...

Конкурси за студенте

Обавештавамо вас да су на сајту Универзитета у Крагујевцу објављена два нова конкурса за стипендирање студената:

1. Antall József летња школа- стипендије за учешће за студенте из Србије: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1325. Рок за пријаву: 31. март 2017. године
Детаљније

2. Школовање о трошку федералног буџета у образовним институцијама за високо образовање у Руској Федерацији: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1330. Рок за пријаву: 15. март 2017. године
Детаљније

Изложба цртежа, слика и просторних инсталација Катарине Недељковић

Субота, 4. март са почетком у 19 часова

Галерија "Лубарда" Андрићев институт

Плакат

Дани културе студената ФИЛУМ-а

Драге колегинице и колеге,
Позивамо све који су заинтересовани за учешће у организацији и реализацији овогодишњих Дана културе да присуствују састанку који ће се одржати у уторак, 21. фебруара, у 19:30 часова у канцеларији Б21 у ниском приземљу Правног факултета. Због распуста који траје од 14 до 17. априла и испитног рока који је од 18 до 30. априла Дани културе ће почети крајем марта. За оне који не знају, ова манифестација има за циљ ;промовисање културе међу младим људима. Идеја је и да се представе наслеђе и традиција народа чије језике студирамо, као и ликовна, примењена и музичка уметност. Поред тога, ова манифестација пружа могућност будућим студентима ФИЛУМ-а да упознају старије колеге и да кроз разговор са њима сазнају како изгледају студије на нашем Факултету.

Опширније...

Конкурс Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије за најбоље студентске радове

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије расписала конкурс за три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији, како би подстакла младе академске грађане да се укључе у аргументовану дебату у вези са чланством наше земље у Европској унији.

Опширније...

Катедра за Унутрашњу архитектуру

11.03.2017. почиње бесплатна припремна настава за квалификациони испит за упис на студије Унутрашње архитектуре.

Настава је потупуно бесплатна и није обавезујућа за будући упис.

Припрема наставе одржава се на Факултету инжењерских наука у термину од 10:00 до 14:00.

Опширније

Међународна урбанистичка конференција "Human cities/sharing cloud" у Крагујевцу

Међународна креативна урбанистичко/архитектонска конференција "HUMAN CITIES/ SHARING CLOUD“ у Крагујевцу
17. фебруара 2017. године од 14:00 до 20:00, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, Даничићева 1,
у организацији града Крагујевца и Београдске недеље дизајна

Опширније

Плакат

Конкурси за запослене

Изашли су нови конкурси за мобилности наставника. У даљем обавештењу можете наћи линк адресе путем којих ћете добити све неопходне информације за аплицирање.

Опширније...

Такмичење за најбољу студентску идеју

У оквиру IF4TM пројекта, којим координира Универзитет у Крагујевцу а финансира Европска Унија у оквиру Еразмус плус програма, покренуто је Такмичење за најбољу студентску идеју. Такмичење се спроводи у партнерству са још 17 партнера из 6 земаља и реализује се кроз седам локалних такмичења у Крагујевцу, Београду, Новом Саду, Нишу, Новом Пазару и Зрењанину и кроз организацију финалног такмичења у Привредној комори Србије.
Право учешћа на Такмичењу имају студенти основних, мастер и докторских студија Универзитета у Крагујевцу.
Своје идеје и тимове (2 до 4 члана), студенти факултета Универзитета у Крагујевцу пријављују од 15. фебруара до 25. марта 2017. слањем попуњеног пријавног формулара који могу наћи на сајту пројекта www.if4tm.kg.ac.rs и facebook страници такмичења www.facebook.com/takmicenje.

Страна 3 од укупно 45

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ
ФИЛОЛОШКО–УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ

Ул. Јована Цвијића б. б., 34 000 Крагујевац

број жиро рачуна 840-1446666-07
позив на број за филологију 38-742121-01
позив на број за музику 35-742121-02
позив на број за примењену 32-742121-03