40 година Универзитета

Jubilej 40 godina-1

На факултетима Универзитета у Крагујевцу данас студира 20 000 студената на укупно 110 студијских програма, на свим нивоима студија, у свих пет научних и у пољу уметности. Студијске програме реализује више од 1100 наставника и сарадника и близу 600 истраживача.

Важнији пројекти

projekat178018-sr-link

inmuswb-link

englishprofile

 unnamed

 czsksj

 

Конкурс за пројекат Путовањем до знања - подршка талената 2017 (за студенте)

Фондација др Зоран Ђинђић расписује конкурс за финансијску подршку студентима и постдипломцима са Универзитета у Србији за студијска путовања, као и учешће на летњим школама, научним и стручним конференцијама до октобра 2017. године.

Конкурс ће бити отворен до уторка 25. априла 2017. године до 17 часова

Детаљније

Оглед простора

Вишемедијска поставка Филипа Мисите

од 6. до 26. априла

Отварање изложбе ј е 6. априла у 19 часова

Мали ликовни салон Народног музеја, Крагујевац

Плакат

ПАНЕЛ на тему мобилности у оквиру Еразмус+ програма

У оквиру програма Априлских радионица, Универзитетски Центар за развој каријере и саветовање студената организује прву презентацију 04. априла 2017. године под називом: Панел на тему мобилности у оквиру Еразмус+ програма; са почетком у 15:00 часова, у Центру за развој каријере.
Презентација је намењена студентима и запосленима на Универзитету у Крагујевцу.
Гости на презентацији биће колеге из Канцеларије за међународну сарадњу Шлеског технолошког Универзитета у Гљивицама (Пољска).
Вест о организовању радионице можете видети овде: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1362

Конкурс за кратки истраживачки боравак у Француској

Амбасада Француске и Француски институт у Србији додељују стипендије кратког боравка за српске истраживаче који желе да бораве у истраживачкој лабораторији у Француској у периоду од 15. јуна 2017. до 31. децембра 2017.

1) Циљна група: истраживачи свих нивоа који раде у истраживачком тиму у Србији (асистенти, докторанти, пост докторанти, истраживачи, предавачи, професори, информатичари, инжењери, лекари...).
2) Области истраживања: информатичке науке, инжењерство и иновације, примењена медицина, е-медицина, наука и технологија животне средине, роботика, биотехнологија...

Опширније...

Радионицa о ЕУ пројектима, под називом EU-fundraising in academia

Поштоване колегинице/колеге и докторанди,

Позивамо Вас да 03. и 04. априла 2017. године узмете учешће у радионици о ЕУ пројектима, под називом EU-fundraising in academia, коју ће одржати Розвита Керстен Пејанић са Хумболт Универзитета у Берлину. Радионица је планирана у оквиру Еразмус+ пројекта и обухвата два дана четворочасовних активности уз предвиђено време за паузе. Трошкове организације радионице сноси Филолошко-уметнички факултет и учешће је бесплатно. Предавање се одржава у Свечаној сали Ректората. Радни језик радионице је енглески језик, а Ваше учешће неопходно је пријавити најкасније до 28.03.2017.
на следећу имејл адресу:

др Бранка Миленковић
Шеф Канцеларије за међународну сарадњу и пројекте
Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Плакат

Конкурс за студентску мобилност

Овим путем Вас обавештавамо да је објављен нови конкурс за Еразмус+ мобилност студената, и то:
- Сапијенца Универзитет у Риму, Италија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1353

Рок за пријаву: 10. април 2017. године.

Конкурс за доделу стипендија за постдокторско усавршавање

Универзитет у Крагујевцу је расписао Конкурс за доделу стипендија за постдокторско усавршавање које ће се реализовати у школској 2017/2018. години:

-једном постдокторанду запосленом на факултету у саставу Универзитета у Крагујевцу који би своје усавршавање реализовао на неком од универзитета у иностранству
-једном постдокторанду са универзитета из иностранства који би своје усавршавањереализовали на неком од факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Пријавни формулар
Пријавни формулар (енг)

Одржан Научни округли сто Радоје Симић

Протеклог викенда, у суботу 11. марта 2017. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, у организацији Катедре за српски језик, одржан је Научни округли сто Радоје Симић, у част професора Радоја Симића, једног од утемељивача студија филологије у Крагујевцу.
Учеснике Округлог стола поздравили су проф. др Драган Бошковић, проректор за науку Универзитета у Крагујевцу, проф. др Вељко Брборић, шеф Катедре за српски језик Филолошког факултета у Београду и проф. др Милош Ковачевић у име Филолошко-уметничког факултета.
На Округлом столу своје реферате је поднело двадесет и петоро угледних научника из Београда, Ниша, Источног Сарајева, Минхена и Крагујевца на теме које су имале циљ да осветле богати научни допринос проф. Радоја Симића. Дискутовало се о истраживањима проф. Радоја Симића у области фонологије српског језика, морфологије, лексикологије, синтаксе, стилистике, наратологије, дијалектологије, историје српског језика, о раду проф. Радоја Симића у области правописа, о њему као писцу уџбеника српског језика, о његовом доприносу у подизању научног подмлатка, о његовом доприносу утемељењу студија филологије у Крагујевцу, као и о месту проф. Радоја Симића у српској филологији и лингвистици.

Галерија фотографија

Научни округли сто Радоје Симић

У суботу, 11. марта 2017. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу одржаће се Научни округли сто Радоје Симић.
Округли сто је посвећен научном раду и доприносу проф. др Радоја Симића, једног од утемељивача студија филологије у Крагујевцу.
Програм Округлог стола

Гостовање професора са Института за славистику Хумболтовог универзитета из Берлина

У оквиру сарадње са Институтом за славистику Хумболтовог универзитета у Берлину на Филолошко-уметничком факултету гостоваће др Филип Васершајд, др Весна Цидилко и проф. др Кристијан Фос.

Опширније...

Страна 2 од укупно 45

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ
ФИЛОЛОШКО–УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ

Ул. Јована Цвијића б. б., 34 000 Крагујевац

број жиро рачуна 840-1446666-07
позив на број за филологију 38-742121-01
позив на број за музику 35-742121-02
позив на број за примењену 32-742121-03