Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

На предлог студената Одсека за примењену и ликовну уметност, Студентски парламент ФИЛУМ-а  организује вебинар под називом ,,Пут успеха", у оквиру ког ће бивши студенти ФИЛУМ-а, сада већ афирмисани млади уметници, одржати предавања и поделити своја искуства из различитих области визуелних уметности.
Вебинар ће бити одржан 8, 9. и 10. децембра 2020. године, путем платформе Cisco Webex Meetings, а више информација можете пронаћи на следећем линку:
https://fb.me/e/ukX5aLnT

 

127651222 3576687455752227 6188387556576804906 o

Међународни салон урбанизма, двадесет и девети по реду, одржао се у од 10. до 13. новембра у Крагујевцу у организацији и реализацији Удружења урбаниста Србије и ЈП ,,Урбанизам“. Ова међународна, годишња манифестациј и смотра најзначајнијих, актуелних остварења у области просторних и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализације, ове године одржана је онлајн у складу са епидемиолошком ситуацијом. На овогодишњем 29. Међународном салону урбанизма, од укупно пристиглих 135 радова, студенти и професори Катедре за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета, Универзитета у Крагујевцу, награђени су у следећим категоријама:

КАТЕГОРИЈА 5. Урбанистички пројекти и реализације:

ПРИЗНАЊЕ за рад: УРБАНИСТИЧКИ ПРОЈЕКАТ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ И АДАПТАЦИЈЕ МУЛТИФУНКЦИОНАЛНОГ ОБЈЕКТА КУЛТУРЕ  "СКЦ KРАГУЈЕВАЦ", Проф. др Јелена В. Атанасијевић, "ANEKS CO" d.o.o. Beograd

КАТЕГОРИЈА 9. Дигиталне технике, дизајн и продукција у урбанизму и архитектури, медијска презентација урбанизма и архитектуре:

ПРИЗНАЊЕ за рад: КАРДИОГРАМ - КРАГУЈЕВАЦ КРОЗ АРХИТЕКТОНСКО-УРБАНИСТИЧКЕ КОНКУРСЕ (1900-2020), Наталија Богдановић, м.и.а., Алекса Ђурић м.и.а., Марија Симовић, м.и.а. и Петар Симовић, м.и.а., УРБАНИУМ - Центар за истраживање и одрживи развој архтиектуре и урбанизма

КАТЕГОРИЈА 12. Студентски радови:

ПРВА НАГРАДА за рад: ИДЕЈНО РЕШЕЊЕ ИЗМЕЊЕНОГ СТАЊА КОРИТА РЕКЕ ЛЕПЕНИЦЕ СА АНАЛИЗОМ ПЛАНА СТАРЕ ВАРОШИ, студенти Кристина Милановић и Алекса Вранић, ментор: доцент Наталија Богдановић, мастер инжењер архитектуре, институција: Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу

Dr Jelena Atanasijevic plakat 12x18 za katalog

У уторак, 22. септембра 2020. у Модерној галерији у Горњем Милановцу са почетком у 14 часова биће отворена изложба Архитектонске констелације ауторки: др Јелене В. Атанасијевић, мр Сање Дрвенице и др ум. Иване Павловић. Изложбу можете погледати до 6. октобра 2020. године.

 

Добро дошли!

unnamed 1

У оквиру активности усмерених на очување и унапређење здравља, Канцеларија за превенцију пушења Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” расписује наградни конкурс за идејно решење плаката на тему „ПРЕВЕНЦИЈА УПОТРЕБЕ ДУВАНА“.

Конкурс је намењен студентима уметничких факултета, а учествовање је бесплатно. Рок за пријем радова је 30. новембар 2020. год. Радови ће бити селектовани и оцењени од стране стручног жирија. Најбољих 12 радова биће награђено новчаним наградама и заједно са радовима из најужег избора биће коришћени за изложбе, израду промотивних и здравствено васпитних материјала.

Информације о пропозицијама можете видети на линку и на сајту института www.batut.org.rs где се може наћи текст конкурса и преузети пријава за учешће на конкурсу. 

Контакт особе за додатне информације су Татјана Шљивар тел. 011/2684-566/ лок.178; имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Надежда Николић, имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

У среду, 23. септембра 2020. године у Гaлерији СКЦ-а Нови Београд биће отворена самостална изложба цртежа Бурна побудна на броду земља др ум. Јелене Шалинић Терзић. Изложбу ћете моћи погледати до 9. октобра. 

Добро дошли!

 

jelena pozivnica 3