Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У среду, 20. марта 2024. године крагујевачка публика имала је прилику да послуша разноврстан програм на концерту Камерног оркестра ФИЛУМ-а који се у оквиру концертне сезоне ФИЛУМ-а одржао у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

Камерни оркестар, чији је руководилац доцент Мирјана Нешковић, у саставу је студената Катедре за гудачке инструменте, а на овом концерту  гостовали су и солисти са других катедри на Факултету. 

Видео-снимак

Са задовољством вас позивамо на концерт студената хармонике који се организује у петак 5. априла 2024. године, у 20 сати, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу. На концерту ће наступати студенти из класа доцента др ум. Миодрага Ђорђевића, редовног професора мр Војина Васовића, редовног професора мр Предрага Костовића, редовног професора мр Владимира Благојевића и  редовног професора др Зорана Ракића.

На програму су дела: С. Рахмањинова, С. Војтенка, Б. Преча, В. А. Моцарта, Ј. С. Баха, Ј. А. Рајнкена, П. И. Чајковског, М. Мусоргског, Ј.Шишкина, У. Ројка, Д. Скарлатија, С. Губајдулине. 

Добро дошли!

Концерт студената Катедре за хармонику ФИЛУМ а 1 page 0001

Са задовољством вас позивамо да присуствујете солистичком реситалу Анастасије Радосављевић, студента мастер академских студија виолине у класи доцента Александре Милановић, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 12. марта 2024. године од 19 часова.

Клавирска сарадња: др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник

Добро дошли!

RGB verzija za sajt page 0001 1

Погледајте прилог са мастеркласа пијанисте Александра Сердара, које је одржано 21. фебруара 2024. године, у Кући Ђуре Јакшића. Пијаниста Сердар одржао је 22. фебруара 2024. године и предавање под називом ,,Уметност интерпретације " као и концерт у склопу Концертне сезоне ФИЛУМ-а. 

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената камерне музике Филолошко-уметничког факултета, који ће бити одржан у среду, 5. марта 2024. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 20 сати. На концерту ће наступати студенти мастер и докторских студија из класа редовног професора Борислава Чичовачког: Андријана Аћимовић (флаута), Ката Стојановић (виолина и виола), Вељко Петровић (клавир).

Гости концерта: Марта Мезеи, сопран и Дамјан Милосављевић, контрабас

На програму концерта наћи ће се дела композитора: К. Ф. Е. Баха, И. Жебељан, В. А. Моцарта, Б. Барток, И. Жебељан/В. Ненадића, М. Милојевића и Е. Шулхофа.

Добро дошли! 

 Камерна 5 3 2024 page 0001