Центар за омладинске иницијативе у граду Белгороду (Русија) спроводи наградни конкурс аматерских видео-радова на који се могу пријавити сви заинтересовани у узрасту од 14 до 35 година.
Међународно видео-такмичење ,,#BASECINEMА" се одржава у циљу развијања међународних односа и унапређења стваралачког потенцијала младих људи (од 14 до 35 година) из Белгородске области и Републике Србије. Да бисте учествовали на конкурсу, морате на личној Инстаграм страници објавити оригинални видео запис који открива тему „КУЋА, ТО ЈЕ ЦЕО СВЕТ“, са хаштаговима #basecinema, #stayhome и то до краја месеца.
Битно је да Инстаграм профил учесника такмичења мора бити отворен и активан током трајања конкурса!
Сви учесници Конкурса биће награђени дипломама. Победници биће награђени дипломама, вредним поклонима и наградама у свакој од четири номинације:
BaseDrama - видео-снимци у драмском жанру;
BaseComedy - видео-снимци у жанру комедије;
Docbase - документарни видео;
AuthorBase – ауторски видео-записи (art house).
Језички аспект конкурса подразумева да ће видео-снимци учесника чији је матерњи језик руски бити креирани на српском или енглеском језику са титловима на руском. Учесници који говоре српски користиће руски или енглески језик са титловима на српском, у видео-записима.
Видео би требало бити доброг квалитета са размером слике 9:16 (вертикално), у трајању од једне до десет минута за извоз на IGTV.
Број радова једног учесника на Конкурсу није ограничен.
Објављивањем видео-записа са хаштаговима #basecinema и #
Организациони одбор Конкурса задржава право да без објашњења уклони непримерени садржај објављен под хаштаговима Конкурса.
Имајући у виду ситуацију са којом се Европа и свет, а и наша земља, тренутно суочавају, а у жељи да студентима и дипломцима пружи могућност за стицање нових знања током периода боравка код куће, Центар за развој каријере, први пут, ове године, традиоционалне Априлске радионице, организује онлајн.
Идеја програма је да студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу пружи прилику за стицање знања и вештина које ће им бити од значаја како
током студија у земљи и/или иностранству, тако и приликом изласка на тржиште рада.
Програм ће и ове године обухватити велики број тема - од вештина академског писања и управљања временом, преко пријаве за Еразмус+ стипендију, до вештина потребних за излазак на тржиште рада и тражења посла.
Програм ће ове године, онлајн, за похађање подједнако бити доступан студентима и дипломцима са свих факултета нашег Универзитета.
Све радионице и презентације су, као и до сада, бесплатне.
Неопходно је пријавити се за учешће на Априлским радионицама путем линкова за пријаву присуства.
Детаљан програм са описом радионица и предавања можете погледати ОВДЕ.
За сва додатна питања стојимо Вам на располагању путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..
Свим наставници са службеним имејл адресама је креиран налог на наставничком порталу, одакле постоји могућност за контактирање студената и слање материјала по предмету.
Линк
Сви наставници могу креирати гугл учионицу која пружа могућности формирања одељења и учења на даљину.
Линк
Сви наставници са службеним имејл адресама имају могућност креирања бесплатних видео конференција помоћу алата Meet који је укључен у сам гугл налог.
Линк
Сви наставници могу користити moodle платформу ФИЛУМ-а. Након регистрације, потребно је јавити се администратору за добијање приступа за креирање курсева.
Линк
Универзитет у Крагујевцу отворио је на својој интернет страници засебни одељак посвећен отвореним позивима за подношење пројектних пријава. На њиховој страници можете наћи преглед актуелних позива за Еразмус, Хоризонт и многе друге врсте пројеката на које, у наредном периоду, могу конкурисати професори, истраживачи и сарадници Филолошко-уметничког факултета.
Више информација можете наћи на сајту Универзитета у Крагујевцу.
Пријаве за ову летњу школу су отворене до 15. јуна 2020, а кандидати заинтересовани за учешће плаћају котизацију у износу од 150 евра која покрива трошкове смештаја у студентским домовима, трошкове исхране и материјала.
© 2024 Филолошко-уметнички факултет